Прошу вибачення читачів нашого ЗМІ, з відомих вам причин тепер пізніше дізнаюся новини Пирятина, не завжди є зв’язок, щоб поспілкуватися із депутатами про сесійні рішення. От сьогодні така нагода була. Мова йшла про культуру та освіту. Саме те, за що ми воюємо. Нашу ідентичність, наше майбутнє.

Напевно хтось із вас іще більш зайнятий, ніж я, й досі не знав, що культурі – труба. Не в сенсі – закупівля нових муз.інструментів, а в сенсі – капці чи триндець, чи як там зараз кажуть “не на часі”. Уся пирятинська культура, яку обіцяли шалено розвивати, так щоб кожному селу по культурно-громадському центру, а місту сучасний кінотеатр – пішла на простій. Клуби, бібліотеки – все хоч дошками заколоти. Аби менше платити “бєздєльнікам”! Дивно, міскрада до крику совкова, а цю традицію совка не перейняла – підіймати бойовий дух воїнів та національну свідомість населення.

Дивіться і – на вибір – плачте чи смійтеся. Це клуб, не на Пирятинщині, та в нас є подібні. Гурбинці, Леляки… Дочекалися розвитку?

Хоча все сходиться! Керівництво, яке вичікує, хто ж прийде, не зацікавлене в патріотизмі громади. Ніяких патріотичних біг-бордів, як у інших містах, практично ніяких концертів, про поїздки до військових із виступами, як це було в 2015, і мови нема. Полтава і та проводить щодня заходи для переселенців, для дітей. Загугліть, це не складно. А в нас… музей на простої. Що ж значить той простій? Працівникам платять 2/3 зарплати, на роботу вони не ходять. Як розказала одна із зав.клубів, директор сказав: на роботу не ходить! Почекайте, так а за що тоді громада платить зі своїх податків зарплату? Чому б не організувати на ті 2/3 ефективну роботу, проте з меншим навантаженням? Для цього хіба так багато треба розуму? Ні, більше бажання. А його очевидно нема. Як розповіли нам людина з Повстина, клуб у них закритий, вакантної посади нема. Як? А отак. Спочатку кілька людей скоротили. Потім зав.клубу звільнилася. І клуб просто закрили. Перечекають та й забудеться, що була якась культура.

Культурно-громадські центри… смішно. Приїду й знайду ті агітки нашого супермера, де обіцяли різну херню. І не кажіть, що ми не попереджали!

А куди ж поділися гроші? Нічого ж ніби не робиться! Оце в оцей шматик асфальту вкатали?
Торт випускникам школи мистецтв наш любитель культури міський голова купив за власні кошти. Так а зекономлені зі скорочень в цій же школі, де?

Кожен громадянин, який платить щомісяця податки на розвиток нашого міста, подивіться у якому болоті ви опинилися. Де розвиток? 2 сакури, які засохли, і цього року на їхнє місце втикнули наступні 2 сакури? Чи випиляні дерева? Чи зменшена кількість баків? Зараз під шумок було б круто ще закрити музей та школу мистецтв! Щоб уже ні в кого не залишилося сумнівів, що тут все робиться на користь окупанта – для знищення національної культури. Хоча, стоп, музей же закрили. Ну тобто на простій поставили. Вєрним путьом ідьоте, товаріщі! Видно, що БЮТ та ОПЗЖ – разом велика сила!

Зменшення зарплат освітянам та культурним працівникам, скорочення в цих галузях і закриття закладів – це показова робота на руку ворогу. Така ситуація не в кожній громаді. Тож, народ, будьте пильними. Поки військові сотнями гинуть на передовій, тут у вас своя війна. Ви навіть не уявляєте, скільки може бути полеглих. Саме освіта та культура формує людину, її особливість, її патріотизм, національну ідентичність. Не дайте казнокрадам вкрасти у вас ще й це.

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon