Сьогодні відвідали Кряківку. Село відоме на весь світ завдяки співочому колективу «Древо». Їх шанують та люблять всі, а от свої – не дуже. Зала сільського клубу не була заповнена й наполовину. Презентувати фільм-свято приїхали львівський гурт «Курбаси» та режисер фільму Юрій Юзефович. «Древо» зустрічало всіх, хто заходив до клубу, піснями. Частували смаколиками. Все було по-домашньому.

Перед показом виступив Юрій Юзефович, який розповів про зйомки, про своє знаймство із співочим колективом.

Сам фільм триває близько години і має назву «фільм-свято». Учасниці гурту протягом фільму cидять за святковим столом, співають та невимушено спілкуються. Використані закадрові записи пісень ще першого складу колективу «Древо».

А в кінці найцікавіше – люди з усього світу разом співають пісню «Древа». Це показано мультиекраном. Потім жінки дивляться вітання із 60-річчям у вайбері також зі всього світу: Канада, Сша, Люксембург, Німеччина, Іспанія та інші.

Ніна Рева, Наталія Левада, Олена Гуленко, Надія Роздабара

На цій високій ноті вітає наш гурт депутатка Полтавської обласної ради Яніна Барибіна, яка є співорганзатором заходу, дарує подарунки кожній учасниці. І… незручна пауза, від КГЦ (у філії якого ми знаходимося) ніхто не вітає, від культури чи взагалі від міської ради ніхто. Може, це був такий задум – нарешті перестати виголошувати совкові промови? Тільки ж тут не відкриття майданчика, тут свято. І є якісь традиції та правила, як поводити себе на святі. Та, мабуть, не на наступні 4 роки.

Яніна Барибіна

І вже коли Надія Роздабара попросила мера сказати слово – він вийшов до громади. Очільник управління культури та директор КГЦ мовчки відсиділись. Проте це точно не головне, головне, що фільм знято, його показ розпочався і тепер улюблене «Древо» почують іще більше справжніх любителів української музики.

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon