Щороку 1 червня в Україні відзначається Міжнародний день захисту дітей, який покликаний привернути увагу до захисту прав дитини.

У школярів вже розпочалися довгоочікувані літні канікули. Тому, у винуватців цього свята в два рази більше приводів для радості.

Це дитяче свято створене в першу чергу для дорослих, адже його головна мета – розповісти всім людям про проблеми і труднощі, з якими стикаються маленькі мешканці нашої планети, і нагадати про те, як важливо захищати їх права.

До речі, правильно називати свято Міжнародним днем захисту дітей, так як відзначають його в цей день більш ніж в 60 країнах. Причому у свята навіть є свій прапор – полотно зеленого кольору, на якому навколо символу, що позначає нашу планету, розташувалися п’ять різнокольорових схематичних чоловічків (червоний, синій, чорний, білий і жовтий). Всі разом вони символізують єдність і різноманітність людей, що живуть на Землі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заклади культури досі без керманича. Комісія відмовилась проводити конкурс…

Сьогоднішнє святково-розважальне дійство проходило біля культурно-громадського центру, де відбувся святковий концерт юних артистів та конкурсна програма. Діти брали участь у різних конкурсах, грали в настільні ігри

Також не обійшлось і без подарунків – мецинати сприяли у видавництві книги видатного українського поета Бориса Олійника «Очима добра». 150 примірників видання сьогодні отримали школи, садочки та бібліотеки громади.

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon