На офіційному сайті президента зареєстрували петицію із закликом повернути дипломи з відзнаками.

В Україні вже цього року виші не видаватимуть “червоні” дипломи. Це передбачено  наказом №1571 від 29 грудня 2020, який підписав міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

” З січня 2021 року в Україні набули чинності зміни щодо оформлення дипломів після закінчення вищих навчальних закладів. Тепер випускники отримуватимуть дипломи без нагород. Це означає, що “червоних” більше не буде. Виші видаватимуть лише дипломи молодшого бакалавра, бакалавра, магістра, доктора філософії, доктора мистецтва та доктора наук”, – йдеться у повідомленні.

Щодо питання “червоних” дипломів, думки людей розділилися. Не всім сподобалося нововведення. На офіційному сайті президента 15 січня зареєстрували петицію із закликом повернути дипломи з відзнаками.

 “Ця норма є абсолютно дискредитативною, вона створює нову “зрівнялівку” серед здобувачів вищої освіти. Не може відмінник навчання на денній формі отримувати абсолютно однаковий візуально і змістовно диплом як “трієчник” денної та заочної форми навчання, — зазначив автор петиції Антон Шупер.

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon