Лубни. 29 жовтня. Стадіон «Центральний». Сьогодні тут пройшов фінал ДЮФЛ Полтавщини, де боротьбу вели чотири кращих команди області за підсумками їх виступів у своїх попередніх групах. Це юнаки 2007-2008 років народження, які змагалися під егідою АФПО (Асоціації футболу Полтавської області).

Успішно виступили на престижних змаганнях вихованці тренерів-викладачів ДЮСШ м. Лубни Сергія Бортніка і Андрія Загоруйка. Суперниками лубенців в обласному фіналі були команди «Лідер» (Кобеляки), гребінківська «ДЮСШ» і «ДЮСШ» (Опішня).

Спочатку за жеребом були зіграні півфінальні матчі. У першому юні лубенці мінімально з рахунком 1:0 перемогли опішнянців завдяки влучному удару нападника господарів Івана Єсаулкова.

Це вже був його 16 гол у цьогорічній обласній ДЮФЛ. У іншому півфіналі кобеляцький «Лідер» впевнено переграв гребінківчан – 4:0 на їх користь.

У поєдинку за бронзові нагороди вихованці тренера-викладача ДЮСШ м. Гребінка Сергій Симоненко у важкій боротьбі перемогли з рахунком 2:1 ровесників з Опішні. У переможців два голи провів Євгеній Войченко. Цікаво, що у складі гребінківчан своєю класною грою вирізнялася капітан команди Анастасія Тарасенко, єдина представниця на змаганнях протилежного полу.

У вирішальному матчі зустрілися юнаки з Кобеляк і лубенці. Ще у першому таймі господарі створили декілька голевих моментів, але безрезультатно. Така ж ситуація була і після перерви. А кобеляцькі гравці в одній з контратак забили м’яча в лубенські ворота і мінімально перемогли – 1:0 на їх користь. Переможний гол провів Дмитро Худенко. Вони – переможці змагань з тренером Віктором Білорибцем. Чомусь цього дня у господарів, як кажуть «гра не пішла». Але срібні нагороди – теж великий успіх підопічних тренерів Сергія Бортніка і Андрія Загоруйка.

Склад срібних призерів був такий:

Олександр Бубирєв, Іван Єсаулков, Ярослав Гармаш, Олександр Васенко, Святослав Савлук, Остап Приходько, Євген Кучеренко, Тимур Зінченко, Андрій Солдатов, Богадан Базя, Данило Алєксєєв, Андрій Ковтун, Кирило Німич, Владислав Куліков, Олександр Серік, Данило Волошин, Микита Бортнік, Максим Снісаренко, Владислав Радченко, Денис Семенко, Дмитро Тюков, Богдан Спіліоті, Віталій Бондарик, Дмитро Котубей. На урочистому закритті змагань переможець і призери отримали кубки, медалі від заступника виконавчого директора АФПО Володимира Олексенка.

Також приз за кращого гравця матчів ДЮФЛ цього року вручено лубенцю Кирилу Німичу.


Автор: Юрій КЛИМЧЕНКО

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon