Амбітні плани з відродження найкрасивішого та найбільшого собору Пирятина початку ХХ століття озвучили активні громадяни нашого міста Володимир Крагель та Оксана Зарецька на зібранні з приводу переходу церкви України на новий календар. Зокрема вони ознайомили з тими роботами, які вже ведуться в цьому напрямку.

Коротку історію храму розповів Володимир Крагель. А також поділився своїми відчуттями на початку повномасштабної війни, коли він зрозумів, що потрібно об’єднати різні церкви міста та відновити молитву в стінах Пирятинського КГЦ, який колись, на початку ХХ століття, був собором. Для того, аби щоранку робота волонтерів, які гуртувалися в Пирятинському КГЦ, починалася з молитви Володимир Крагель здійснив велику організаційну роботу.

Проект з відновлення собору має назву Каплиця Святого Духа та в майбутньому має стати чимось на кшталт музею релігії нашого краю.

хоч розпочалося засідання з цієї нетривіальної новини, та все ж основною темою зібрання був перехід ПЦУ на новий календар. Детально ознайомила з історією виникнення Юліанського, Григоріанського, Новоюліанського календарів фахівчиня із богослов’я Оксана Зарецька. Також експертка презентувала сучасний календар церковних подій.

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon