Протягом 26 років німецька організація «Іоанніти-швидка-допомога»  доставляє зібрані пакети нужденним в Румунії, Албанії, Боснії та Болгарії. Уже 3 роки в цьому списку знаходиться й Україна. 

Тож цього року  до України знову  прибула допомога з Німеччини  в рамках акції «Іоанніти-Різдвяна вантажівка». Різдвяні авто подолали майже дві тисячі кілометрів  та розвантажили  благодійну допомогу в Житомирі, Бердичеві та Полтаві. Привезли понад 3600 подарункових пакетів, кожен з яких важив 15 кілограмів та був турботливо упакований.

  Не обійшлось і без прикростей, які сталися на польсько-українському кордоні та тривали майже 24 години. Митники затримали вантажівки й детально їх перевіряли. Потім процес митного оформлення в Житомирі та Івано-Франківську знову затягнувся на декілька годин. Однак усі пакети доставили вчасно партнерським організаціям, які розподілили їх між тими, хто потребує.  У Полтаву вантажівка привезла 1300 наборів. Цю допомогу отримала благодійна організація “Полтавський благодійний батальйон”. Завдяки керівнику пирятинського центру соцслужб Юлії Кабушці, яка звернулась до полтавської організації з проханням надати допомогу і пирятинцям, – подарункові набори були доправлені і до нашого міста для деяких родин учасників АТО.

Підписуйся на наш Instagram та Telegram

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon