У Пирятинській громаді сьогодні +1 культурний об’єкт. Встановлено стенд на історичну тематику, присвяченій єврейській громаді міста.

Розроблено стенд краєзнавцями Валерієм Квачем та Оленою Гуленко спільно із відділом культури міської ради. Виготовив та встановив його безкоштовно Благодійний Фонд ESJF, що опікується єврейськими цвинтарями по всій Європі.

Подія зібрала вузьке коло поціновувачів історії Пирятина. Окрім нашого медіа, на заході побували представник єврейської громади Пирятинщини Олександр Кайдаш, краєзнавець Валерій Квач, представники культури громади та кілька пирятинців, що проходили повз та зацікавилися заходом.

Нагадаємо, що на початку ХХ століття, до революції та війн, близько 40% населення Пирятина були євреї. Тому це вагома частина нашої історії, яку зараз багато хто намагається ігнорувати, як у радянські часи. На жаль, кладовище у занедбаному стані. Спроби краєзнавців відновлювати розбиті пам’ятники та розчищати територію не знаходять належного відгуку у влади. Сподіваємося, цей стенд відкриє нову сторінку в роботі на цій пам’ятці.

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon