Районні центри Полтавщини сьогодні повстали проти тарифів на газопостачання. Миргород, Карлівка, Зіньків, Пирятин, Заводське  – у цих містах сьогодні  вийшли страйкувати люди.

Жителі Пирятинщини та Опішні вирішили  піти більш радикальними методами. В Опішні перекрили центральну вулицю, а в Пирятині трасу Київ-Харків поблизу села Велика Круча. Хоча в порівнянні з  перекриттям дороги під Лубнами минулого тижня в Пирятині,  за ініціативи голови РДА Анатолія Зайцева,  мітинг не створював проблем водіям. Очільник району запропонував  перекрити дорогу на 15 хвилин, потім пропустити  автомобілі, і знову перекрити. Такий собі толерантний протест.

Мітинг у Зінькові

На акцію зібралося близько сотні людей.  Оскільки сьогодні вихідний, то автомобілів на дорозі виявилось не так і багато, і  особливо масштабним цей мітинг назвати важко. У Пирятині попіаритися на  акції не впустили шанс і очільники міста. Секретар ради Сергій Пазюк та міський голова Андрій Сімонов  приїхали, щоб показати свою підтримку народу.  Для тих, хто не знає  минулого цих представників партії Батьківщина, це виглядало як “влада з народом”. А от для тих, хто пам’ятає, як міський голова Пирятина, будучи депутатом обласної ради, проголосував за передачу газових свердловин в Полтавській області  російській компанії – це виглядало як типовий популізм розрахований на коротку память виборця.

Відео: Руслан Довженко

Перекриття траси поблизу Великої Кручі

Трішки  дивним було бачити на мітингу депутатів міської ради від партії “слуга народу”. Адже мітингувальники  переконують, що вина за високі тарифи лежить зокрема і на Президенту Зеленському та його партії. Мітингувальники заблокували дорогу майже на годину, після чого розійшлися. Чи дасть це результат – навряд. Адже  блокувати потрібно не дорогу, а  урядові будівлі, де працюють ті, хто має реальний вплив на це. І навряд чиновники в столиці  звертають увагу на пару сотенні мітинги в райцентрах. До слова, в Пирятині за останні тижні це вже третій мітинг, і результату досі ніякого, крім обіцянок місцевої влади ніхто не отримав. Тож підсумки результатів сьогоднішньої – такі ж як і попередні тижні.

Мітинг у Карлівці
Мітинг у Заводському

Відео: Віталій Карножицький

Перекриття дороги в Опішні
Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon