Колектив “Горлиця” з Давидівки дипломант премії імені братів Шеметів

Колектив “Горлиця” з Давидівки дипломант премії імені братів Шеметів

14 серпня у місті Лубни урочисто нагородили лауреатів регіональної премії імені братів Шеметів. Таку премію започаткували цьогоріч і планують зробити щорічною. Про це розповів заступник голови організаційного комітету Олег Кулик.

Премiя заснована з метою вшанування пам’ятi українських патрiотiв i видавцiв першої україномовної газети “Хлiбороб” на Лiвобережнiй Україні, якi своєю жертовною працею на полiтичнiй та культурно-просвiтницькiй нивi у першiй чвертi ХХ столiття зробили помiтний внесок у вiдродження нашої державностi, нацiональної культури та духовностi.

Премiя присуджується за кращi творчi здобутки, присвяченi науково-пошуковiй роботi, iсторичнiй, патрiотичнiй тематицi рiдного краю, спрямованi на розвиток нацiонально-патрiотичного виховання, вiдродження духовностi та розбудову незалежної демократичної України. Лауреатами та дипломантами премiї можуть бути письменники, журналiсти, краєзнавцi, працiвники освiти та культури, професiйнi та аматорськi творчi колективи, композитори, художники, архiтектори, окремi представники народного та професiйного мистецтва, громадськi органiзацiї, творча дiяльнiсть яких пов’язана з Лубенщиною та Лубенським районом.

Цього року заявки на конкурс подали 15 учасників. Серед них – народний самодіяльний фольклорний колектив “Горлиця” Давидівського сільського будинку культури, який став дипломантом регіональної премії імені братів Шеметів.

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon