З 26 березня по 4 квітня включно відбудеться 18 Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA під назвою «Повне одужання». Молодь, яка цікавиться документалістикою та правозахистом, запрошують до студентського журі, а також спробувати себе у команді організаторів.

Фестиваль відбуватиметься одразу на кількох локаціях Києва та онлайн. Заплановані покази десятків документальних хітів, зустрічі з режисер(к)ами, воркшопи з документалістики та події, присвячені актуальним питанням з правозахисту. Темою цьогорічного фестивалю стало право людини на здоров’я.

На головній афіші 18 Docudays UA — Санітар, який прийшов розповісти дідові й бабі правила самоізоляції — основної прикмети часів пандемії. Санітар стає героєм казки, бо люди завжди перетворюють на казки досвід, який не можуть логічно пояснити. Об’ємний шрифт на жовтому тлі нагадує дизайн упаковки від ліків. Ймовірно — саме від тих, які принесуть нам усім «Повне одужання».

Тизер:

Щороку учасники та учасниці студентського журі Docudays UA обирають свій фільм-фаворит серед стрічок конкурсних програм та номінантів на нагороду Rights Now! Якщо вам цікаво спробувати себе у суддівстві документального кіно, необхідно заповнити АПЛІКАЦІЙНУ ФОРМУ. Подати заявку на участь можуть студенти та студентки закладів вищої освіти. Дедлайн для подання заявок: 15 лютого 2021 включно. 

Також можна стати волонтером фестивалю.

«Це можливість спробувати себе в організації масштабної міжнародної події, зав’язати знайомства з талановитими документаліст(к)ами Європи, Америки та України, здобути практику іноземної мови в спілкуванні з іноземними учасниками й учасницями фестивалю, розвинути комунікаційні та організаційні навички, попрацювати в дружній та професійній команді. Волонтер(к)и на фестивалі мають гнучкий графік, який можна поєднати з навчанням або частковою зайнятістю. Окрім цього, після закінчення фестивалю кожному та кожній видається сертифікат, що засвідчує участь у події. У деяких закладах вищої освіти волонтерська діяльність може бути зарахована як виробнича практика: детально про це дізнавайтеся в деканаті вашого факультету», – наголошують організатори.

Можливі напрями залучення на Docudays UA:

Акредитація учасників та учасниць фестивалю

Комунікаційний відділ

Редакційний відділ та переклад

Технічний відділ

Координування фестивальних локацій

Гостьова служба

Жива бібліотека

Виставкові проєкти

Виробничий відділ

Ознайомитися з умовами, вимогами і перевагами волонтерства можна на сайті фестивалю. Заявки (аплікаційні форми) приймаються до 6 березня 2021 року включно.

Для глядачів доступ до насиченої програми Docudays UA: найкращих документальних стрічок з усього світу та зустрічей з їхніми автор(к)ами відкриває фестивальний абонемент. Звичайна ціна на абонемент – 700 грн, для студентів – 500 гривень. Придбати можна тут.

Традиційно після фестивалю Docudays UA відбувається Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини  Docudays UA, який також проводиться на Полтавщині. Минулого року Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» став партнером фестивалю і провів низку заходів.

За додатковими питаннями звертайтесь до медіа-центру Полтавської політехніки: каб. 208 (центральний корпус), polytechnic.poltava.edu@gmail.com 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon