19 березня у пирятинському суді відбулося засідання на якому розглянули клопотання слідчого Лубенського райвідділу поліції області про тимчасовий доступ до речей і документів. Поліція повідомила, що діє в рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Згідно з матеріалами слідства, 4 листопада 2020 року старший дільничний офіцер поліції надав рапорт, в якому повідомив про колективне звернення до нього мешканців села Малютинці Пирятинського району про виникнення безпідставної заборгованості по сплаті за комунальні послуги. Дільничний виявив факт розкрадання коштів населення працівниками відділення поштового зв’язку «Малютинці» Полтавської дирекції АТ «Укрпошта». У листі мешканців йшлося про те, що кошти, які вони перераховували у березні-жовтні за комунальні послуги через ВПЗ «Малютинці» частково не надійшли на рахунки підприємств-постачальників, зокрема, на рахунки АТ «Оператор газорозподільної системи «Лубнигаз» та ТОВ «ТД «Лубнигаз».

В ході розслідування поліція запідозрила у привласнення коштів начальника ВПЗ «Малютинці» громадянина М. У зв’язку із цим слідчий просить надати йому доступ до інформації про рух коштів по особових рахунках 52 громадян.

Слідчий суддя повністю задовольнила клопотання слідчого.

Населення сплачувало комунальні послуги через пошту через те, що у Малютинцях не існує жодного банківського відділення, тому мешканці відносять гроші поштарям з проханням сплатити їх рахунки за газ, електроенергію, телефонні послуги та за радіо. Ймовірно, певні посадові особи брали кошти, але не направляли їх на рахунки постачальників, а залишали їх собі.

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon