Октябрський районний суд виправдав Наталію Саєнко, яка два роки назад в центрі Полтави збила велосипедиста. Збитого 14 річного підлітка доправили до лікарні, де він від отриманих травм помер.

Нагадаємо, що 6 листопада, близько 14:00 у центрі Полтави позашляховик Mercedes-Benz збив підлітка, який виїхав на велосипеді на пішохідний перехід. Відразу ж після ДТП з автомобіля зняли номери держреєстрації.

Пізніше виявилося, що велосипедиста забрали у тяжкому стані до реанімаційного відділення Полтавської обласної лікарні ім. Скліфосовського з політравмою, забоєм головного мозку та церебральною комою. У ході огляду місця ДТП правоохоронці встановили, що на місце події приїхав чоловік громадянки, яка була за кермом Mercedes ML250.

Зникнення з автомобіля відеореєстратора

Як вказано в ухвалі, під час допиту в якості свідка останній пояснив, що 6 листопада 2018 року, близько 14-ї години до нього зателефонувала дружина та повідомила, що потрапила в аварію. Чоловік швидко приїхав на місце події. Там він, разом з дружиною та працівниками поліції, згадав що у салоні автомобіля на лобовому склі встановлено відеореєстратор. Чоловік забрав із салону авто вказаний реєстратор та «відвіз до невстановленого магазину». А наступного дня привіз його з пустою флешкою правоохоронцям, але зауважив, що з флешки нічого не видаляв.

Водієм виявилася власниця ресторану «TAU», піцерії «Теле-піца», а також засновниця та власниця ресторану «WOKA» у Полтаві — Наталія Саєнко.

Вдалося з’ясувати і те, що Саєнко раніше порушувала ПДР. 15 квітня 2016 року Октябрський райсуд Полтави визнав її винною у вчиненні адміністративного правопорушення — керування транспортним засобом у нетверезому стані (ч.1 ст. 130 КУпАП України) та призначив їй адміністративне стягнення у вигляді штрафу — 3400 грн.

Сьогодні в Октябрському суді Полтави відбулося засідання по цій справі. Обвинувачена Наталія Саєнко своєї вини не визнала і суддя винесла вирок, що водійка не винна та виправдала її

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon