Полтавською обласною прокуратурою спільно з іншими правоохоронцями викрито групу із 4 осіб, які «спеціалізувалися» на викраденні скрапленого газу із трубопроводу.

За повідомленням пресслужби Полтавської обласної прокуратури, встановлено, що організував групу 38-річний житель м. Лубни, до якої залучив трьох знайомих. Указані особи на території Миргородського району з використанням шлангів високого тиску проклали під землею відвід загальною довжиною 750 метрів, з якого викачували скраплений газ. У подальшому викрадене реалізовувалося через мережу автозаправних станцій.

Під час обшуків за місцем проживання фігурантів, у гаражних приміщеннях, автозаправних станціях, транспортних засобах вилучено майже 28 тис. л пального, понад 13 тис. л скрапленого газу, мобільні радіостанції, транспортні засоби, тепловізор.

Окрім цього, відібрано зразки паливно-мастильних матеріалів для проведення відповідних експертиз.

Наразі зловмисникам повідомлено про підозру у крадіжці та пошкодженні магістрального газопроводу, що призвело до порушення нормальної роботи зазначеного газопроводу та спричинило небезпеку для життя людей, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 185, ч. 2 ст. 292 КК України).

За клопотанням слідчого, погодженого з прокурором, Октябрським районним судом Полтави трьом особам обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави, питання стосовно четвертого підозрюваного вирішується.
Також перевіряється причетність вказаної групи до інших епізодів протиправної діяльності та встановлюється сума збитків, заподіяних Управлінню з переробки газу та газового конденсату філії Акціонерного товариства «Укргазвидобування».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Національної поліції України в Полтавській області за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури, оперативний супровід – Управлінням стратегічних розслідувань в Полтавській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Слідчі та процесуальні дії тривають.

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon