Кажуть, що поганому танцюристу заважають яйця. А от українському політику – попередня влада.

Сьогодні на  комісію міської ради неочікувано  завітав … міський голова Андрій Сімонов. І хоч мер  майже місяць вже на лікарняному і його обовязки неофіційно виконує Сергій Пазюк, та все ж він знайшов можливість прийти. Хоча для чого приходив мер, так і не зрозуміло на перший погляд. Комісія була освітянська, та проекти рішень щодо регламенту та інших загальних питань виносилися і тут. Тож спочатку Сергій Пазюк знову  почав розказувати, що депутати мають проголосувати за закриті сесії міської ради, де не зможуть підключитися до відеоконференції представники громади, і як завжди прикривався піклуванням через вірус. Потім він наголосив, що  законом не  передбачено, щоб мер звітував про свою роботу в міжсесійний період, тому і Сімонов не повинен цього робити. Цю ж репліку підтримав і сам міський голова, заявивши,  що буде  просити депутатів підтримати його пропозицію не звітувати більше. (Нагадуємо, що профільна комісія з етики зазначила, що законом передбачено!) Далі  секретар з міським головою  переконували членів комісії, що  потрібно схвалити  проект рішення, щоб на сесії депутати могли голосувати  одним пакетом за десяток, чи сотню земельних питань. Словом, та ж пісня, що й на комісії з етики. Тільки тут незаконні проекти не зустріли належного відпору. Що цікаво, то профільна комісія відхилила всі ці пропозиції, але Сергій Пазюк знову їх виніс, вже на іншу комісію і не сказав про це. І ось посеред комісії міський голова поскаржився на “поганих” журналістів, які на його думку, не так висвітлюють події, як хотілося б йому.  Цю промову він повторив декілька разів, ніби натякаючи  представникам провладної районки, щоб вони навіть і не думали працювати  “не правильно”.  Також міський голова  кілька разів повторив про свою хворобу, і що він зараз на лікарняному, паралельно весь час подивляючись на годинник, ніби квапиться на важливу зустріч. Дивно, то навіщо ж прийшов? Лікарняний – час для відпочинку та щоб не заражати оточуючих. 

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ:

І от коли  дійшли до медичних питань – стало зрозуміло, що ж змусило  мера прийти сюди, будучи на  лікарняному: черговий випуск  “правильної”  газети, у яку потрібно  підготувати матеріал про  велику і мужню боротьбу нової влади за життя людей! Під час обговорення виділення коштів на лікарню,  деякі присутні, та і сам міський голова  не втомлювались наголошувати, що  ініціатива  виділення коштів для допомоги хворим  вразливих категорій  належить саме Андрію Сімонову. Які пропозиції?  Побільше виділити грошей на лікарню. Весь цей процес звісно ж детально  та ретельно записували “правильні” журналісти і почитати про геройство можна буде на сторінці “рідна пирятинщина” та “правильній” районці. Звісно, супер новина, що лікарня готова до боротьби з ковідом. Тільки ж хіба не той самий Пазюк мав її фінансувати ще місяць тому, і півроку тому, і рук тому. Чи то не він? То все кляті попередники? Представники лікарні  ж розповіли, що зараз відбувається  переобладнання лікарні. До палат підводять кисень:  22 точки до терапії, 24 до хірургії та 12 до неврології. Адже це одна із вимог для лікування хворих. Також розповіли, що  в лікарні багато людей лікуєтьтся з тяжкими випадками ковід, і тому потрібні гроші на медикаменти та захисні засоби, адже  хворих з Пирятина в Лубенську лікарню не дуже охоче приймають.

А держава по цій тємі шось помагає?” – запитав Андрій Сімонов

Представники лікарні  наголосили, що НСЖУ не  підписала рішення про  внесення нашої лікарні до списку офіційного закладу,  в якому лікують  пацієнтів з вірусом, тому  держава ніяк не оплачує лікування в Пирятині. До відома, цього тижня   ще дві лікарні в області  внесли до цього списку: Новосанжарську та Полтавську. Потім міський голова запропонував якось знайти  гроші для хворих, які не мають змоги оплатити своє лікування, і попросив спробувати спростити процедуру отримання допомоги, та якось виділити на це гроші з бюджета.  Раніше також були випадки, коли допомагали з лікуванням малозабезпечених категорій. Тільки скільки ж їх буде зараз? Шалене навантаження на бюджет… Наостанок міський голова  почав звинувачувати  своїх попередників у тому, що вони  не хотіли приймати без аудиту медзаклади, і через це у них тепер проблеми і  заклад передали в підпорядкування  в Лубни. Коли “красива“ картинка для “ЗМІ” була готова, міський голова  ще раз подивився на годинник і швидко покинув залу. Мабуть, термінові справи.

Чесно, от і хотілося написати хороше, тільки ж після цієї комісії залишився неприємний осад, ніби після перегляду “Слуги народу”.

Підписуйся на нас в Telegram та Instagram

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon