Біля Пирятинського культурно-громадського центру відбувся показ кіно під відкритим небом. Демонстрували короткометражні фільми молодих режисерів освітнього проєкту “Лабораторія з кіновиробництва для молодих митців Indie Lab”.

Один із фільмів – про Національний природний парк “Пирятинський”, який зняла Ліза Пирожкова. Авторка вийшла до глядачів на прямий зв’язок та розповіла про історію створення фільму.

Виїхавши до дідуся й бабусі на період карантину, молода операторка активно намагалася зафіксувати нову реальність. Філософія дідуся на лоні природи, знайомство з науковцями НПП “Пирятинський” та таємниче життя тварин захопили її увагу. Години відзнятого матеріалу і велике бажання допомогти, перетворилися на ідею створення фільму “Ловушка”. Тому фільмопоказ приурочили дню працівника природно заповідної справи.
Крім цього кіно, глядачі переглянули ще три стрічки: “У полі” (режисер Андрій Литвиненко), “Казка про переправу” (режисер Ірина Кипоренко) та “Це просто космос” (режисер Світлана Магда). Управління культури, туризму та охорони культурної спадщини міської ради планує і надалі проводити фільмопокази під відкритим небом.

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon