Двоє народних депутатів України ініціювали перейменування села Голобородько на Полтавщині. Андрій Клочко та Віталій Безгін пропонують повернути населеному пункту його початкову назву — Новоселівка.
У пояснювальній записці нардепів до документа наголошується, що ініціативу перейменування села Голобородько погоджено Полтавською обласною та Пирятинськими міською та районними радами, щоб повернути населеному пункту його історичну назву й виконати вимоги декомунізаційного законодавства.
«Важливо, що це питання підтримане територіальною громадою на громадських слуханнях. Назва «Голобородько» однозначно підпадає під дію Закону України «Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

За інформацією Українського інституту національної пам’яті (УІНП) як центрального органу виконавчої влади, після окупації УНР більшовицькою Росією село Новоселівка неподалік Пирятина перейменували в «Голобородько» на честь Івана Голобородька – злочинця, що встановлював радянську комуністичну владу на території України, керівника червоного партизанського загону у 1918 році, секретаря комсомольської організації Пирятинського повіту», – прокоментував регіональний представник УІНП в Полтавській області Олег Пустовгар.
Північно-східний відділ УІНП

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon