На дев’ятій сесії Прилуцької міської ради Ольга Попенко, міська голова Прилук, оголосила про намір розпустити міськраду ІХ скликання.

Відповідне звернення до Верховної Ради Попенко зачитала при депутатах, які зібралися на сесії.

“Ситуація, що склалася в Прилуцькій міській раді, вимагає дострокового припинення повноважень ради в порядку статті 78 ЗУ “Про місцеве самоврядування”, стає підставою для призначення позачергових виборів депутатів до Прилуцької міської ради”, -говорить міський голова

Ольга Попенко пояснила своє рішення неприйнятим досі бюджетом та тим, що “чекати більше немає часу”.

“Депутати, нехтуючи своїми обов’язками, починаючи з 26 лютого 2021 року, не беруть участі в пленарних засіданнях ради. Наразі політична ситуація в місті є вкрай нестабільною, тривають безкінечні судові процеси, зриваються сесії міської ради, що загрожує благополуччю міста Прилуки”, – сказала Попенко.

Згідно з законом, сесія має проходити як мінімум раз у квартал, а з питань відведення земельних ділянок та надання документів дозвільного характеру – раз на місяць.

Нагадаємо, вже п’ять місяців у Прилуках не можуть провести засідання сесії міської ради. Не можуть дійти згоди депутати опозиції на чолі з Артемом Рожком з одного боку і міською головою Ольгою Попенко та депутатами, що орієнтуються на неї, з іншого. Сили розділилися порівну: 17 на 17. Після того, як пані мер наклала вето на обрання Рожка секретарем міської ради, опозиція подала до суду та відмовилась ходити на засідання. Робота ради відтоді заблокована.

Протягом усього цього часу Прилуки живуть за тимчасовим кошторисом, залишаючись єдиним містом в Україні без прийнятого бюджету.

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon