Карнавал

КОРОЛЕВА БЕНЗОКОЛОНКИ

Карнавал 5.0 короткий огляд

Вважається, що  з тисячу років тому італійська аристократія вигадала карнавал, щоб похизуватися один перед одним у пишних вбраннях.

Для того ж аби свято могло стати масовим – вигадали вдягати маски. Так і бідні й багаті могли карнавалити разом, сховавши своє обличчя. З часом фішкою  карнавалів стали вважати перевдягання.

Чи вдалося покарнавалити в Пирятині? І більше того – чи вдавалося це хоч раз за ці 5 років?

Наша публіка надзвичайно закомплексована щоб віддатися карнавалу подібно до венеційців, чи бразильців. Костюмів цього року було мало. Та і заохочення за них майже ніякого.

Не відзначено жодну дитину, жодного чоловіка. Хоча очевидно було, що Андрій Миленко готувався до свята і один із десятка костюмованих «падав в око» кожному гостю свята. Та міська рада розщедрилася аж на 4 футболки для жіночої команди.

 

Минулого розмаху у відзначенні кожного переможця спортивних змагань, костюмів, дитячих конкурсів та атракціонів не було. Навіть печіночки від Рогніди Карпівни я не знайшов. Зате привезли бочку каші. Черга хвилин 15 – і бочка порожня! Дивина! При Пороху такого не було… Може, це відсутність головного натхненника Юрія Берегового зробила своє.

Ще одне з мінусів та «розстройств» - пиріжків більше не роздавали. Не те, щоб я любив халяву, але пригощання в кафе «Королева бензоколонки» - було фішкою цього свята. Невже міська рада не могла заплатити якісь 300 грн за ті пиріжки й підтримати підприємця?

Фото біля вежі. Бляха, це просто капець. Вежа – це єдина, хто бачив той фільм зсередини. Хоч би 10 хв виділили на фото біля вежі. А вийшло ж так,  на ходу фотограф кричить – станьте, всі біжать (окрім вежі), хто встигає – робить селфі. 

Традиційного для карнавалу оркестру цього року не було. В позаминулому році Баришівська зернова компанія привозила цілий оркестр з півсотні чоловік. Але в цьому році навіть наш, пирятинський оркестр який створили – не запросили. Дитячих конкурсів та ігр також не було. Плюс звісно за афрокосички. Але чи доречні вони до 60-70?

І знову про їжу. Чому на карнавал не вийшли підприємці? Де шашлик? Де морозиво?

Те, що мало б стати родзинкою від ідейних натхненників Берегового та Мірошніченко сотні мильних бульбашок – було взагалі зігноровано організаторами. Бульбашки забули об’явити. Потім хутко-хутко подмухали, ніби втіхаря, щоб ніхто й сфотографувати не встиг. Може тому що ніхто окрім одного найщедрішого не може дарувати дітям свято?

Виступ полтавського ансамблю та народних артисток трохи згладив кути. Глядачам сподобалося. Півтори години люди просто стояли й слухали. Та це поки серед виступу не ввірвався начальник культури і запопадливо не оголосив квіти від Андрія Сімонова. Що ж це заслуга така, що треба афіші робити? Я думав квіти народній артистці – це норма, а причина хвастатися.

Що варто відзначити з позитивного: серед публіки все ж були гості в костюмах. Чи бачили їх організатори – не знаю, на фото міської ради їх нема. Проте люди по чесному вдягали бабусині чи материні буси, берети і тому подібне. Хоча як відомо, то в міській раді є вказівка не ситавляти фото певних осіб, якщо вони не подобаються меру. Змагання дітей біля Айдара також пройшли на належному рівні, дітям було весело, і морозиво від організаторів якраз було в тему на таку спекотну погоду. І останнє фільм. Цього року як ніколи на фільм залишилося більше сотні людей, з карематами та навіть власними стільцями. Та й міська рада цього року привезла більше лавочок, нарешті хоч всі пенсіонери змогли розсістися. Правда посеред фільму працівники культури почали збирати декорації і везти їх прямо перед глядачами. Не дивно, що частина людей встала й пішла. Адже це відверта неповага до людей. Хіба важко було почекати закінчення фільму? Чи головна частина фестивалю завершилась (виступ мера) і можна розходитися?

Береговий, повертайся до карнавалу 6.0, тут без тебе карнавалиться на слабеньку четвірочку!

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon