37-річний Костянтин Джеджера має свідоцтво про власну смерть.

Про те, що він “неживий”, чоловік дізнався випадково, коли порушив ПДР і його зупинила поліція. Патрульні перевірили його документи, і виявилося, що чоловік рік як “мертвий”.

Поліцейські повідомили Костянтину, що 1-ша міська лікарня в листопаді 2019 року видала свідоцтво про його смерть у результаті пневмонії.

Виявилося, що за документами чоловіка поховали його рідного брата. Той, коли потрапив до лікарні, назвав дані свого брата, а на ранок помер. Слідчі не встановлювали особу померлого, а записали дані, які він вказав перед смертю. 

“Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань вносилися на підставі інформації, зазначеної в медичній картці стаціонарного хворого КП “Перша міська клінічна лікарня Полтавської міської ради”, — повідомив заступник начальника слідчого управління поліції Полтавщини Дмитро Поздняков.

Також з’ясувалося, що брат Костянтина навмисно вказав не свої дані, бо перебував у розшуку за скоєний злочин. У поліції цю інформацію не перевірили і справу за фактом смерті пацієнта у лікарні закрили. Зараз у цій справі розбирається прокуратура, а чоловікові через суд доведеться доводити, що він живий.

Відео: Суспільне Полтава

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon