Перше засідання виконкому відбулось вже в “новій” залі для міської ради. Старі та зручні крісла із зали, де проходили раніше сесії міської ради тут  ми навряд скоро побачимо… Тож поки доводиться  вмощуватися на старих та не зручних  стільцях, які перейшли нам в спадок від епохи комунізму та керування Сергія Пазюка. Разом зі стільцями у залі залишився і прапор Пирятинського району, якого вже немає. Прапора міської ради тут чомусь не видно. Засідання  мало розпочатися о 10 ранку, але  традиційні обнімашки, знайомство та рукостискання нового виконкому затягнулося на 20 хвилин. На перший виконком не прийшли одразу аж 10 членів. 

Коли вже всі вмостились, голова районної ради, тобто секретар міської ради Сергій Пазюк попросив зачитати “правила поведінки”, у яких  мовилось, що ні журналістам, ні іншим присутнім не можна ставити тут питання, чи висловлювати свою думку та зауваження.

Засідання почалося, і  перше ж питання – рішення про підняття тарифу на теплову енергію для користувачів ПП “Хазар-2007”. Заслухали пропозицію підняти тариф на 13% від діючого, оскільки зросла ціна на газ. Головуючий  виконкому секретар Сергій Пазюк (на наше здивування! не мер! не перший заступник! не керуюча справами!) заявив, що підняття тарифів – це не популярне рішення, тому він передає слово заступнику мера Михайлу Мельниченку. Що ж, нащо самому відбиватися, коли для цього є інші) Заступник голови  поставив запитання, чи проводилися з цього приводу громадські обговорення серед користувачів послуг та чи було надано всі документи, які б обгрунтовували підняття тарифу? Ледь не зі сльозами на очах керівник підприємства ПП “Хазар 2007” став пояснювати, як його підприємство  воює з тими хто не платить, та які він отримує збитки від цієї невдячної справи.  Присутні погодились, що тариф однозначно треба коригувати, адже члени виконкому стали заручниками цього питання, а всю необхідну процедуру перед підняттям було дотримано. Керівник підприємства Гамбаров пояснив, що  будинки по Європейській 4А та 4Б, для яких хочуть підняти тариф  мають заборгованість 246 408 гривень і сплачувати не поспішають. Але крім цього роз’яснив, що навіть якщо зараз вони піднімуть тариф –  люди будуть сплачувати за старою ціною, поки не буде з ними підписано новий договір. Зі слів Гамбарова,  з кожною квартирою йому треба підписати окремий договір, але користувачі послуг  відмовляються це робити. На цей момент ще навіть 50% квартир не підписали договору! Також майже 40 квартир зданих в оренду, а власники живуть в інших містах чи навіть країнах, тому орендарі не мають права підписувати за них. Якщо ж до 1 січня 2021 року вдасться заключити договір з рештою квартир – тоді новий тариф вступить в силу. Керівник підприємства переконаний, що йому це вдастся зробити.

Представник  мешканців будинку 4А та член виконкому  Андрій Кучерявий  виступив і запитав, чи можна в котельні повісити  спеціальний датчик, щоб дотримувалися температурного режиму?  Адже неодноразово мешканці саме цих двох  будинків скаржаться, що у всьому місті вже увімкнули опалення, а  в них досі холодні батареї. Представник підприємства  відповів, що всі температурні режими дотримують, а якщо холодно – то все вина керівника ОСББ.  Тому після інформації про те, що Гамбаров взяв кредит, щоб погасити заборгованість підприємства  за газ, члени виконкому одноголосно підтримали коригування тарифів. Далі перейшли до питання змін  в програмах, де додатково  пропонувалось виділення коштів  для підтримки хворих на ковід та двосторонню пневмонію певних соціальних категорій осіб. Сергій Пазюк наголосив,  що ні для кого вже не секрет, що в нашій лікарні  лікують офіційно хворих на вірус.

“Інфекційне відділення вже заповнено  повністю, терапевтичне   також вже майже “забите”. Нам не вистачає кисню. Зараз відпраляємо машину за ним до Полтави, адже тих 15 балонів, які привозила лікарняна газелька нам не вистачає вже! Треба підтримувати соціальні категорії, адже ми всі знаємо, у якому важкому стані саме вони потрапляють до лікарні. а   потрапити до лікарні на лікування – це дві-чотири тисячі на день треба платити пацієнту власних коштів.” – сказав Пазюк.

Це питання також прийнято одноголосно.  На жаль, пирятинська лікарня не відноситься до першої хвилі прийому хворих, тому доплат лікарям в 300% за лікування ковідних пацієнтів держава тут не виплачуватиме. Пирятинська лікарня вже прораховувала і подавала цифри. Якщо міська рада  буде робити доплати лікарям, які лікують пацієнтів з вірусом, з міського бюджету, то  нам потрібно знайти на це 1 300 000 гривень. Взагалі, із 14 питань, винесених на засідання, всі були прийняті одноголосно і без жодних заперечень чи питань. Аж навіть промайнула ностальгія за минулим складом виконкому, де  завжди були жваві суперечки, довгі дискусії та блокування питань. Все тихо, спокійно, одноголосно. Ніби на засіданні компартії…  

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon