Цього разу  влада  вже встановила мікрофон для виступаючих, але  зустріч,  можна сказати, відбулась як і попередня  – безрезультатно. Єдиний, хто  більш-менш говорив з чиновників по суті – голова РДА Анатолій Зайцев. Міський голова ж на його фоні мав вигляд “випадкового  хлопчика”: “не знаю”, не  вивчав”, “ це не до мене питання”, “ я не юрист”, “ в моїх повноваженнях немає такого” – це все відповіді  міського голови.  Звісно ж, мер не забув  знову повихвалятись перед громадою   своїм “героїчним “ вчинком, і вкотре нагадав, що він свою зарплату віддав  лікарні. Ну і  традиційно ж  згадав, що в попереднього голови зарплата була вища. Наступну  зарплату він теж планує віддати лікарні. Щоправда, це вже виглядає як примітивний та дешевий піар. Жителі ж запитали, за які ж тоді він гроші живе?  На що мер відповів, що  його забезпечує дружина. Мітингарі  лише посміялись з цієї відповіді, зі словами “знаємо ми ці схеми, все переписане на дружину”. Місцевий житель Юрій виступив перед мікрофоном і закликав  владу  рішуче  робити кроки, а не говорити без толку. 

“Ми  заплатили вам зарплату. Ми заплатили  за  опалення в адміністрації, ми заплатили лікарям. Ви своїх дітей одягнули і відправили відпочивати кудись, і це все за наші гроші. Тому  це ми вас утримуємо і вимагаємо, щоб ви терміново вирішили це питання” – сказав Юрій. 

Анатолій Зайцев  повідомив, що  зараз в архівах шукають документи про  те, чи дійсно передавали  в користування транспортну мережу газопроводу, та хто з керівництва влади району підписував їх, і якщо цього не було, то це дасть більше шансів вплинути на ситуацію. Також голова РДА  попросив, щоб жителі масово писали скарги на дії газовиків до НКРЕКП. 

“Зараз  ми робимо шаблон заяви про незаконні дії газовиків, потім розмістимо його в мережі та в газетах, щоб кожен житель міг правильно подати заяву зі скаргою”, – наголосив Зайцев.

А от міський голова  повідомив, що  приймати  мережу на баланс міста та створювати  комунальне управління, яке буде обслуговувати цю мережі – це нісенітниця і  ніякого ефективного результату не дасть, адже  для цього потрібно купувати ліцензію, яка дорого коштуватиме, і в результаті споживачі можуть платити ще більше грошей, чим зараз.  Мітингарі  почали заперечувати та просити, щоб рада направила звернення до кабміну і відмінили ПДВ на газ, та щоб мер пояснив, в якій ще країні  відбувається такий безлад як тут? На що міський голова відповів: Я вам нічого не  повинен відповідати, що і в якій країні. В мої повноваження не входить слідкувати за газом і де його та кому відрізають. Слідкуйте за тим що ви говорите, бо ваші емоції це добре, але не в мій бік”, сказав мер громаді. 

Анатолій Зайцев  також додав, що  дійсно були громадські слухання стосовно  встановлення тарифу на газ, але  чи були вони законними – питання. Адже там було всього 5 чоловік.  Один з мітингувальників  запропонував  обкласти податком   газовиків на землю, по якій йдуть труби, та з цих коштів компенсувати  витрати на газопостачання. Анатолій Зайцев відповів, що  це неможливо, адже документів про те, що газовикам надавалися якісь ділянки  для прокладення труб ними, немає. Також він додав, що поки діє карантин, – відключати когось за заборгованість не законно і в разі таких дій, він попросив терміново до нього звертатися.

Присутні  також наголосили, що не треба  голосувати за депутатів, які нічого не роблять “от Батьківщину ж обрали ми, то нехай ці депутати  і роблять щось, а як ні, то думайте наступний раз за кого голосували”, – різко висловився житель. До відома, то з нинішніх депутатів на зібранні був присутній лише Олег Куча.  Також вирішили  запросити в Пирятин міфічного депутата Максима Березіна, якого тут ніколи не було. Адже  він як народний обранець від округу мав би вирішувати проблеми своїх  виборців. Щоправда,  ні самого Березіна, ні його представника в місті віднайти не вдалось.  Тетяна Созінова, яка  була його офіційним представником  під час виборів і яка стояла за спиною чиновників, вирішила вочевидь не згадувати  про цей період свого життя. Тому просто промовчала. 

Знайшовся на  зібранні і головний герой. Олександр Жайворонок заявив,  що присутні делегували його очолювати  цей рух проти Лубнигаз. Тому він  чітко розписав план дій. Перекриття траси Київ-Харків.

Підвезення до траси жителів, облаштування  наметів для обігріву та забезпечення їх гарячим чаєм. 

Ще один житель громади Віталій Калаберда виступив з обуренням, що  в Києві вся поліція охороняла залу, де був концерт 95 кварталу, а в Пирятині влада  тримала людей на вулиці, замість того, щоб організувати це зібрання в приміщенні будинку культури. У підсумку вирішили ще трохи почекати та розійшлись.  

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon