Перша сесія: картина маслом «Пазюк ніби нікуди й не ходив»

Перша сесія новообраної міської ради, як і попередні, почалась із запізненням. Хоч всі депутати вже зібралися у залі, та чекали ще півгодини на нового мера та голову виборчої комісії. Після прийняття присяги свіжоспеченим головою через всю залу бігла, ледь не спотикаючись, представниця партії Батьківщина та адміністратор спільноти “Рідна пирятинщина” Ольга Бондарєва, яка в кращих традиціях радянської влади – несла букетик троянд новому королю міста.

Андрій Сімонов радіє букетику

Прийнявши вітання від шанувальників, Андрій Сімонов одразу показав, що його словам не завжди вірити треба. Всі ми пам’ятаємо, як під час своєї виборчої кампанії Сімонов возив на зустрічі до людей свою команду, яку представляв як молоду та енергійну. Владислав Йощенко, Тамара Коваленко та Михайло Мельниченко – саме цих людей новообраний голова обіцяв призначити своїми заступниками. Але на сьогоднішній сесії прізвище “Йощенко” не звучало.

Владислав Йощенко голосує за секретаря

Владислав Йощенко – це чи не єдина людина у команді нового мера, яка ще не сиділа в чиновницькому кріслі. Перед цим Йощенко був депутатом міської ради та головою бюджетної комісії. Хоч під час його депутатства і яскраво проглядалась позиція проти тодішнього мера Олексія Рябоконя і робота на підтримку Сімонова, та все ж Владислав зарекомендував себе як молодий політик, який з відповідальністю ставиться до своєї роботи і детально вивчає закони та документи.

Але замість Йощенко новий голова представив нікому невідомого Олександра Котенка з Давидівки. Невже Йощенка просто було використано в якості молодого обличчя для виборчої кампанії? Хоча в кінці засідання ( до якого дожили далеко не всі) мер пояснив, що Владислав сам обрав між мандатом та посадою. Ходять чутки, що Владислав після виборів побачив, у яку халепу він втрапив і кого насправді допоміг привести до влади. Тому сам і відмовився брати участь у цьому фарсі. Коментувати цю ситуацію сам же Йощенко відмовився.

Після того, як депутати затвердили заступників, Андрій Сімонов показав своє справжнє обличчя. Він виступив перед депутатами з пропозицією призначити секретарем міської ради Сергія Пазюка. У своїй промові мер всіляко вихвалав професійні здібності кандидата. Тільки ж ніхто так і не зрозумів про який фах ідеться. Наголосив, що Пазюк – це один з найефективніших керівників та управлінців, яких він знає, і тому саме ця людина повинна працювати на цій посаді. Після чого Сергія Пазюка було обрано секретарем міської ради 18 голосами «за». Схоже що Пазюк, який був 6 років головою районної ради і який довів до плачевного стану нашу лікарню та села – це найефективніший керівник на думку Андрія Сімонова. Далі міський голова призначив керуючою справами виконкому міської ради колишню очільницю виконавчої служби в Пирятині Ірину Козін.

Потім депутати обрали та затвердили склад та голів профільних комісій при міській раді. 25 депутатів, 5 комісій. І для першокласника все б тут здалося простим. Якби не одне АЛЕ. Напевно, мало хто в раді знає, що таке етика та культура й нащо вони треба. Принаймні в цю комісію ніхто не висловлював бажання потрапити. Отож склад її – 3 депутата. А от у бюджетну впхали аж 7. Звісна річ, всі фінансово зацікавлені та Владислав Йощенко. Маючи 8 різних партій у раді, до складу бюджетної комісії увійшли представники лише двох політсил, які повністю підконтрольні меру. Нова демократія в дії. А от головою комісії, яка опікуватиметься охороною здоров’я та медициною став керівник пПирятинської районної лікарні Олександр Гаркавенко.

Новий мер та секретар

Питання загалом вирішувалия швидко. Проте на наступному процес забуксував. Схоже, прямо на першій сесії мер почав «повертати борги» сільським головам. Оскільки закону про старост ще немає, то новий голова вирішив назначити старостами нинішніх голів сільрад, які активно допомагали йому перед виборами, а от незгодних – Івана Тарасовського та Руслана Бабака – автоматично звільнено. Тепер вітаємо Олександрівку із Людмилою Дронишинець, а Калиновий Міст – з Русланом Лук’янчеком. Деякі депутати з таким рішенням не погодились, адже як запевняють, є такі села, де нинішній голова набрав лише пару десятків голосів, тому очевидним є те що жителі таких сіл не підтримують свої голів. Висловивши свою позицію, Андрій Сімонов “запровадив” перші кулуарні домовленості цього складу міської ради. Він оголосив десятихвилинну перерву і попросив зібрати по одному представнику від кожної партії і зачинився з ними у кабінеті Сергія Пазюка. Десятихвилинна перерва затягнулася на 40 хвилин. Ймовірно у зачиненому кабінеті, подалі від вух громади новий очільник не встиг швидко домовитися про якісь свої питання.

Сергій Пазюк щось бурмоче

Під час «десятихвилинки», коли в сесійній залі в очікуванні голови більшість присутніх спілкувалися, знайомилися чи й просто відпочивали, в залу забіг голова проросійської ОПЗЖ, став по центру, витягнув мобільний і голосно істерично заволав: «Всьо! Я не буду танцювать під вашу Довіру! Я щас вивожу своїх людей з ради!» І так само швидко зник. Схоже, акторські таланти пропадають не тільки в патріота Близнюка, а й в прихильників руського міра.

До речі, це вперше в історії міський голова перериває сесію, щоб таємно домовлятися у зачиненому кабінеті про щось. Але оскільки новий мер має беззаперечну більшість у раді – питання щодо призначення старост пройшло без проблем і цим рішенням одразу збільшили штат міської ради на +20 осіб.

8 скликання міської ради обіцяє бути дуже цікавим і ми побачимо, як передвиборчі обіцянки перетворюються на звичайник пшик.

Ледь не забули, у Пирятині таки кластимуть хворих на ковід. Про це повідомив Анатолій Зайцев та поставив депутатів перед фактом. Що кошти на обладнання лікарняних місць виділятиме не держава, а наша ОТГ.

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon