Сотні дубів та іншої цінної деревини “полягло” на території Харківецької сільради . Серед них і столітні дуби, які заборонено випилювати! Жителі села вже готові перекривати дорогу і блокувати вантажівки з деревиною, адже і сільрада, і правоохоронці бездіють. Сьогодні до нашої газети звернулися жителі села і повідомили, що вантажівки знову приїхали по ліс. Через півгодини я знайшов у лісі декілька вантажівок та людей, які активно працювали. Жодних розпізнавальних знаків на них не було, так само, як і на техніці. Показати документи вони не змогли, так як їх не було у них. “Працівники” сказали, що відповідальний у них пан Мельниченко. Згаданий Мельникович розповів, що це все працює Пирятинський лісгосп і все законно. Але так само не зміг показати жодних документів на вирубку в цій місцевості.

Тож жителі села, які проти нищення їхніх лісів, викликали поліцію. За годину приїхала поліцейська машина. Чи збіг обставин, чи є інші причини, але разом з поліцією на місці з’явився “хазяїн” лісу. Точніше власник деревини. Чоловік повідомив, що це пиляють дерева на дрова для нього. Він їх купив у лісництва і все законно. Хоча показувати документи відмовився. Сказав, що лише полісменам покаже. Хоча по суті це нічого не змінює, адже працівники, що пиляли ліс не мали при собі документів, які підтверджували їхні дії на цій ділянці. Але, як бачимо на фото, навколо безліч підготовленого кругляку, який явно не схожий на звичайні дрова.

Також є дивним, що випилюють виключно рівні і красиві дуби, а “коряві” дерева просто залишають.Самі ж жителі говорять, що кожного вечора з лісу їде дві-три машини з кругляком (непогана планова випилка) і деревину везуть на пилораму в цьому ж селі. Ми спробували віднайти це місце. На жаль, навколо ніби всі вимерли. Але на території пилорами ми побачили неймовірну кількість спиляних дерев, що свідчить про масовість. Ліси в цьому селі знищують, щодня зникають десятки столітніх дубів, і все це ніби-то офіційно під прикриттям планової вирубки.

Але жителі села переконані, що всі ці документи “липові”, а насправді під документами лісгоспу працюють приватні особи, які продають ліс. Після нашого візиту ситуація набрала розголосу. Коментувати у лісництві ситуацію я попросив ще зранку, але до вечора так і не отримав відповіді, лише коментар у нашій групі від прес-служби лісгоспу. Ближче до вечора на місце приїхав голова РДА Анатолій Зайцев та вивчив ситуацію і пообіцяв допомогти вивести на чисту воду лісних бракон’єрів.

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon