Кременчуцький автомобільний завод – єдиний в Україні виробник вантажних автомобілів – ще до кінця наступного року припинить своє існування й буде порізаний на метал.

І це невтішні перспективи сьогоднішніх подій, які відбуваються на  автомобільному заводі.

Причина – це підприємство вибили з нормального режиму роботи і ПАТ «АвтоКрАЗ» вже не може продавати свою продукцію.

Відповідно, за пару місяців у підприємства не буде коштів, щоб виплачувати зарплату працівникам, а їх перебування на роботі, де нічого не виробляється, – втрачає будь-який сенс.

Це остання жахлива новина з життя Кременчуцького автомобільного заводу. 

ПАТ «АвтоКрАЗ» тиждень тому програв тендер щодо постачання 13-ти вантажних авто для однієї з військових частин Нацгвардії.

При цьому вартість КрАзів, які пропонували, була меншою, ніж авто переможця – білоруські МАЗи.

У результаті ТОВ «Спец-Ком-Сервіс» з автомобілями МАЗ-5316F5 за ціною 24,2 млн грн перемогло  ПрАТ «АвтоКрАЗ»  з КрАЗ-5233ВЕ з ціною  23,6 млн грн.

Причина – чому ПАТ «АвтоКрАЗ» програв при вигіднішій пропозиції – пояснюється.

І головна така – Кременчуцький автомобільний завод має борги по сплаті податків та зборів і це, за рішенням тендерного комітету військової частини, було вирішальним.

Але перед цим той же Кременчуцький автомобільний завод програв ще два таких тендери цьому ж ТОВ «Спец-Ком-Сервіс» на постачання 66 вантажівок для Нацгвардії, причому причини програшу там називалися інші.

Й слід розуміти, що купівлю  вантажівок виробництва ПАТ «АвтоКрАЗ» блокують навмисно й мета там одна –  перерозподіл бізнесу, в якому Кременчуцький автомобільний став розмінною монетою, як і люди, що на ньому працюють.

Щодо бізнесу, за який воюють і через що гине наш автомобільний, то це війна олігархів, про яку ніхто не говорить, але в якій бізнес, наближений до «слуг народу», переміг бізнес  олігарха Жеваго.

А всі ці тендери – це просто результати їхньої війни.

За матеріалами сайту http://pplus.in.ua/

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon