До пів сотні гривень додатково отримуватимуть із грудня 80% пенсіонерів Полтавщини. Це через підвищення прожиткового мінімуму для тих, хто втратив працездатність. Про це розповів заступник начальника обласного Пенсійного фонду Володимир Носенко. Цей перерахунок пенсій планували ще рік тому, коли формували держбюджет на 2020.

Полтавка Зоя Дацько працювала 40 років – від інженера до головного бухгалтера. Нині жінці 65. 10 років вона на пенсії.

“Тоді було в мене десь біля тисячі, зараз 3 тисячі пенсії. Але це ж, якщо розрахувати, на комунальні, на ліки. Зараз хронічні болячки проявляються. Якусь копійку треба зберегти і на лікування, бо все може бути”, − говорить пенсіонерка Зоя Дацько.

Від грудня вона, як й інші пенсіонери Полтавщини отримуватиме доплату. Пенсії в Україні перерахують автоматично через підвищення прожиткового мінімуму для тих, хто втратив працездатність. Разом із цим мінімальна пенсійна виплата зросте на 57 гривень. Ці гроші заклали торік, коли формували Держбюджет на 2020, розповів заступник начальника обласного Пенсійного фонду Володимир Носенко.

Додатково до 50 гривень отримає приблизно 80% пенсіонерів Полтавщини. Від 50 до 100 гривень – 18%. Решта – більше за сотню.

“У середньому в Полтавській області підвищення відбулося лише на рівні 20 гривень. Але це не означає, що саме ці 20 гривень – середньостатистичне підвищення пенсії для кожного пенсіонера”, − каже заступник начальника обласного Пенсійного фонду Володимир Носенко.

“Це 4 рази проїхати в маршрутному таксі! Що таке 20 гривень? Це ніщо!”, − каже пенсіонерка Олена Цубер.

“Пішов, зайву буханку хліба купив. Чорного хліба купиш. Але ж хочеться щось і до буханки хліба. Хочеться і молочне купити, й овочі купити, й фрукти купити. Але як їх купити? Викручуєшся!”, − говорить пенсіонерка Зоя Дацько.

Однак, перерахують виплати не всім. Це тому, що майже 13% пенсіонерів отримують виплати, які не залежать від прожиткового мінімуму, каже Володимир Носенко.

“Державні службовці, прокурорсько-слідчі працівники, науковці, інші категорії – цим категоріям пенсії не перераховуються, бо вони отримали свої розрахунки за тими нормами, які закладені у спеціальних законах”, − каже заступник начальника обласного Пенсійного фонду Володимир Носенко.

Щомісячна сума виплати пенсій на Полтавщині – понад 1,5 мільярди гривень. Із грудня на це додатково спрямують ще 6 мільйонів.

Загалом в області проживає майже 425 тисяч пенсіонерів.

За матеріалами сайту https://suspilne.media/

Підписуйся на нас в Telegram та Instagram

Не забудь поділитися цим дописом зі своїми друзями!

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon