Categories: Кримінал

Директора школи у Нових Мартиновичів засудили до 6 років

Пирятинський районний суд ухвалив обвинувальний Вирок директору Новомартиновицької загальноосвітньої школи. Ігоря Зубенка визнали винним  у розтраті майна, зловживаючи службовим становищем, а саме привласнення 109 тисяч гривень з вересня 2012 року по листопад 2017 року. Обвинуваченому призначили покарання – 6 років позбавлення волі та 2 роки заборони обіймати керівні посади. Ігор Зубенко провини не визнав і має право оскаржити вирок суду.

За матеріалами суду обвинувачений фіктивно працевлаштував двох людей на посаду завгоспа Новомартиновицької школи: чоловіка прибиральниці та дружину сторожа навчального закладу. Проте обоє на роботі не з’являлися й віддали свої банківські карти для нарахування зарплат Ігорю Зубенку, який заповнював їх табелі обліку робочого часу та привласнював їх заробітні плати.

В суді директор школи, який працює в цій школі ще з 1997 року, запевнив, що обов`язки завгоспа він виконував паралельно з обов`язками директора, бо була проблема з працевлаштуванням завгоспа у зв`язку з тим, що ця посада специфічна: працівник являється матеріально-відповідальною особою, при цьому заробітна плата мінімальна. Отримані гроші не привласнював, а використовував для забезпечення роботи школи. Кошти витрачав на робочі поїздки до відділу освіти Пирятинської райдержадміністрації та перевезення учнів на конкурси й олімпіади. Також оплачував ремонтні роботи у школі та сплату штрафів за відсутність пожежної сигналізації у навчальному закладі.

Однак під час розгляду кримінальної справи суд не встановив пом’якшувальні обставини та вирішив, що сторона обвинувачення надала обґрунтовані докази розтрати грошей з районного бюджету директором Новомартиновицької ЗОШ.

Крім позбавлення волі на 6 років та дворічної заборони обіймати керівні посади, суддя ухвалив стягнути з Ігоря Зубенка 83 тисячі гривень на користь Лубенської районної військової адміністрації та 14 тисяч гривень судових витрат на проведення експертиз.

Вадим Кирпиченко

Recent Posts

110 підписів за позбавлення Сидоренка премій зібрали за 3 доби

24 квітня вранці на сайті Заводської міськради розмістили петицію Марини Лупашко, в якій вона вимагає…

3 дні ago

Історія і таємниці Лохвицької землі

Книгу під такою назвою її авторки – Ліна й Лариса Яковенки – презентували 21 березня…

1 місяць ago

За минулий тиждень Пирятинщина втратила 3 захисників

У перший тиждень лютого кривава війна забрала життя 24 мужніх воїнів з Полтавщини. Серед них…

3 місяці ago

Молоді урбаністи досліджували Пирятин

Як розвивався Пирятин, як містяни освоювали простір та планували забудову, як сьогодні живе та фукціонує…

4 місяці ago

80 років тому УПА на міжнародній конференції єднала поневолені народи проти Москви. Серед учасників  Катерина Мешко з Полтавщини

АВТОР: Олександр Панченко 80 років тому на Волині відбулася Перша конференція поневолених народів Сходу Європи…

5 місяців ago

Семикласниця наклала на себе руки в той день, коли вчителька застукала її з цигаркою

15 листопада Тоня, учениця Лохвицької гімназії №1, якій щойно виповнилося 12 років, наклала на себе…

5 місяців ago

This website uses cookies.