Кримінал

475 кг фальсифікованого масла доставили до інтернату обласної ради

Під час перевірки КП «Обласний заклад з надання психіатричної допомоги Полтавської обласної ради» інспектори Полтавського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області вилучили фальсифіковану продукцію – масло солодковершкове 73% жиру.

Підставою для перевірки стало повідомлення Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби про невідповідність масла 73% жиру – дати виробництва 07 грудня 2020 року, номер партії 07 (експертний висновок №005510п/20 від 05.01.2021 р.), за тригліцеридним складом молочного жиру.

Постачальник  –  ФОП Моргун Юрій Володимирович доставив Комунальному підприємству фальсифіковане масло у  кількості 475 кг.

  • На упаковках, які доправили до Комунального підприємства не було встановленої законодавством обовʼязкової інформації про харчовий продукт в маркуванні на пакуваннях даного продукту – (не вказано: найменування та місцезнаходження оператора ринку харчових продуктів відповідального за інформацію про харчовий продукт (виробника); країну походження або місце походження; перелік інгредієнтів; кількісне зазначення інгредієнтів або категорій інгредієнтів; інформацію про речовини або продукти, що спричиняють алергічні реакції або непереносимість; інформацію про поживну цінність)
  • Відсутні супровідні документи на зазначений продуктта не надана підтверджуюча документація щодо здійснення обігу харчових продуктів, отриманих з потужностей, що пройшли державну реєстрацію або отримали експлуатаційний дозвіл.
  • Постачальник ФОП Моргун Юрій Володимирович не зареєстрований в державному реєстрі потужностей операторів ринку харчових продуктів.

Вадим Кирпиченко

View Comments

Recent Posts

110 підписів за позбавлення Сидоренка премій зібрали за 3 доби

24 квітня вранці на сайті Заводської міськради розмістили петицію Марини Лупашко, в якій вона вимагає…

2 дні ago

Історія і таємниці Лохвицької землі

Книгу під такою назвою її авторки – Ліна й Лариса Яковенки – презентували 21 березня…

1 місяць ago

За минулий тиждень Пирятинщина втратила 3 захисників

У перший тиждень лютого кривава війна забрала життя 24 мужніх воїнів з Полтавщини. Серед них…

3 місяці ago

Молоді урбаністи досліджували Пирятин

Як розвивався Пирятин, як містяни освоювали простір та планували забудову, як сьогодні живе та фукціонує…

4 місяці ago

80 років тому УПА на міжнародній конференції єднала поневолені народи проти Москви. Серед учасників  Катерина Мешко з Полтавщини

АВТОР: Олександр Панченко 80 років тому на Волині відбулася Перша конференція поневолених народів Сходу Європи…

4 місяці ago

Семикласниця наклала на себе руки в той день, коли вчителька застукала її з цигаркою

15 листопада Тоня, учениця Лохвицької гімназії №1, якій щойно виповнилося 12 років, наклала на себе…

5 місяців ago

This website uses cookies.