Стурбовані  газовми питаннями пирятинці знову прийшли за допомогою до міської ради.  Ініціативна група на чолі з Людмилою Кірсановою зачитала  звернення жителів громади, яке підкріплене сотнями підписів. Вони вимагають від  влади створити  комунальне підприємство яке візьме на свій баланс газотранспортну мережу яку планують відібрати у Лубнигаз.

 “Лубенчани  зараз набагато більше кроків зробили чим Пирятин у боротьбі проти  тарифногог геноциду!  Зараз  у судах  сотні позовів  до газового монополіста. На сесії лубенської громади  прийняли рішення  створити власне підприємство яке буде постачати газ до споживачив. І тому ми просимо  створити в Пирятині аналогічне, щоб коли вони заберуть мережу у Лубнигаз – у Пирятині ми зробили те саме і стали філіалом лубенського підприємства.” – сказала Людмила Кірсанова

Інші представники  ініціативної групи  почали  апелювати до Конституції і переконувати, що газ  належить виключно жителям, і платити за нього  монополістам не треба. Також вони запевнели, що  лубенчани прорахували  все, і в разі створення власного КП  вартість газу буде 3.60 . З цим категорично не погодився міський голова Андрій Сімонов. Він назвав створення  власного підприємства нереальним і не можливим. 

Як ми можемо створити власне підприємство без  матеріально-технічної бази?   Ці ж труби має хтось обслуговувати,  ремонтувати, також треба ліцензію на це все. А стосовно зменшення ціни до 3.60  то я не розумію як це? Є фіксована ціна за газ 6,99. І газотранспортна система немає відношення до вартості газу, адже його продає зовсім інша компанія. “ – говорить міський голова. 

Майже у один мільйон обійдеться бюджету один дільничний офіцер громади у Березовій Рудці. Детальніше

Також в захист мера висловився і один з перших організаторів та учасників тарифного мітингу Віктор Бугайов, який до речі,  перестав ходити на мітинги, коли вони втратили політичну складову. Він обурився діями мітингувальників і сказав, що вони  не тим займаються.  Після довгих і тривалих суперечок, міський голова виступив зі словами, що ретельно вивчить це питання, поспілкується з представниками Лубен і дізнається, як же вони саме планують зменшити ціну на газ. 

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon