У цьому році пирятинська громада приєднується до пілотного проекту “дільничний офіцер громади”. Офіцер громади матиме робоче місце в Поліцейській станції, яка буде знаходитись у Березовій Рудці. Це село обрали тому що воно має найбільшу кількість населення, а в навчальний період кількість жителів збільшується за рахунок студентів Березоворудського аграрного коледжу. Разом з цим, населений пункт географічно розташований в центрі території, яку обслуговуватиме поліцейський офіцер громади. Поліцейська станція обслуговуватиме такі населені пункти громади: с. Вікторія, с. Архемівка, с. Смотрики, с. Теплівка, с. Малютинці, с. Крячківка, с. Березова Рудка, с. Мар’їнське, с. Вечірки. Загальна кількість жителів складає 5073 осіб, площа обслуговування – 224,7 км 2 .

 Відповідно до закону, то офіцер  зобов’язаний кожні 3 місяці звітувати про свою роботу  перед громадою на публічних зібраннях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Прилуках поліція затримала водія який хотів від них відкупитися

Для якісної роботи офіцера з бюджета буде придбано службовий автомобіль Рено Дастер за 560 тисяч гривень. Ще 300 тисяч планують витратити на ремонт приміщення поліцейської станції. 27 тисяч заклали на придбання меблів. Також на місяць роботи  для автомобіля будуть купувати 150 літрів пального, які він має використати. Загалом за 2021 рік мають намір витратити 994 тисячі гривень на цей проект.

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon