Міжнародний день людей з інвалідністю – Міжнародний день ООН, встановлений резолюцією A/RES/47/3 Генеральної Асамблеї ООН 14 жовтня 1992 року, який відзначається щорічно 3 грудня.
Генеральна Асамблея закликала держави проводити подальшу інтеграцію осіб із інвалідністю в життя суспільства. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей із інвалідністю.


Традиційно 3 грудня члени Пирятинського осередку Всеукраїнської організації інвалідів ,,Союзу організацій інвалідів України“ взяли участь у зустрічі. На заході також були присутні та привітали учасників голова організації Олег Сімон, волонтер Василь Миленко, директор Пирятинського центру соціальних служб Юлія Кабушка.
Окремо був проведений круглий стіл за участю Олега Сімона, Юлії Плошко, та представників соціальних служб міста, на якому були обговорені проблемні питання, зокрема доступність інфраструктури потребам людей та дітей з інвалідністю, діяльність Соціального таксі, безробіття та напрацьовані можливі шляхи вирішення.

Підписуйся на нас в Telegram та Instagram

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon