З квітня в Україні запрацюють льотні бригади авіаційної безпеки МВС. У пунктах базування чергуватиме льотна бригада та бригада медиків.  Одне із основних завдань системи авіації – надання медичної допомоги, щоб із точки А в точку Б можна було доправити чи хворого, чи команду лікарів, чи орган для трансплантації. Також їх залучатимуть для рятувальних операцій, гасіння пожеж та окремих військових завдань.

З 1 квітня такі бригади запрацюють у Львівському регіоні (він включатиме 7 областей – Львівську, Закарпатську, Івано-Франківську, Волинську, Рівненську, Тернопільську і Чернівецьку область).

А з 1 травня постійне чергування системи авіації МВС запровадять у Київському регіоні (включає  Київську, Вінницьку, Житомирську, Кіровоградську, Полтавську, Сумську, Чернігівську області та місто Київ). Далі приєднаються Черкаси та схід країни. Про це повідомив Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в ефірі програми “Свобода слова”.

Ми вперше презентуємо карту, де саме будуть розташовуватися 15 пунктів постійного базування нашої Системи авіаційної безпеки. Це базові точки розташування наших повітряних суден, далі ми плануємо розповсюдити їхню присутність на сході України, де тривають гарячі військові дії. В усіх цих 15 точках буде чергувати льотна бригада та бригада медиків, про що ми вже домовились із очільником МОЗ Максимом Степановим. І вони будуть у постійній бойовій готовності вилетіти на виконання завдання. Таке зонування вибрано не випадково, один пункт базування перекриває відстань у 350 кілометрів”, – говорить міністр внутрішніх справ.

Згідно з картою, на Полтавщині пункт системи авіації МВС базуватиметься у Кременчуці.

Для розбудови авіаційної системи ми залучаємо французькі вертольоти Airbus Helicopters, базова модель Н145, а також великі гелікоптери Super Puma, але, на жаль, не всі вертолітні майданчики в лікарнях витримають таке навантаження. Наразі у нас працює чотири легкі гелікоптери Н145, які оснащені медичними модулями. Очікується, що свою роботу ми розпочнемо цієї весни з окремих регіонів, а вже восени будемо працювати по всій країні у тісній співпраці з медиками”, – сказав Аваков.

Тоді на чергування стане 57 гелікоптерів Airbus – Н145, великі Super Puma та маневрові Н125, а також вітчизняні Мі-8 та Мі-2. До цієї кількості гелікоптерів додадуть літаки Антонов та Diamond. 

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon