Відбувся перший етап проекту благодійного фонду Peli can live – “Лісосмуги життя”, НПП «Пирятинський» та благодійним фондом Peli can live, разом з Пирятинською міською радою. Поблизу Харківець 750 саджанців дерев: груш, яблунь, абрикос, вишень, слив, а також кущів: калини, глоду, свидини й шипшини, та 9000 жолудів. Перед початком робіт працівники КП «Каштан» зачистили територію. Також долучилися підприємства «Теплоенергокомпаньйон», яке перебивало гілля на тирсу,та привезли сировину для мульчування.

Нагадаємо, відновлення лісосмуги буде відбуватися в 3 етапи:1. весняна висадка за фінансової підтримки Winner Group Ukraine2. інвентаризація та оформлення за фінансової підтримки Arzinger law firm3. осіння висадка.

Заступник міського голови Олександр Котенко

Ці заходи мають допомогти відновити цю лісосмугу. Нагадаємо, що цю лісосмугу де росли столітні дуби було зухвало випиляно злочинцями. Тодішня влада районної ради, яка б мала зупинити це варварство просто мовчки спостерігала за діями браконьєрів, а відповідні служби не реагували на десятки звернень від небайдужих мешканців.

Слід зауважити, що коли представники нашого видання приїхали до Харківець і застали працівників Пирятинського лісгоспу разом з невідомими, які разом випилювали без дозвільних документів ліс – ми викликали поліцію, але прибувши на місце наряд поліції, зокрема полісмен Андрій Приймак – відмовились виконувати свою роботу і фіксувати злочин. Як повідомляли мешканці села, полісмени отримують гроші за свою сліпоту, і не помічають як кожен день з лісу виїздить дві-три вантажівки кругляка.

Знищення лісу браконьєрами минулого року

Приєднуйся до нас в Instagram Facebook Telegram

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon