Серед команд Вищої і першої ліг під егідою новоствореної Асоціацію футболу Полтавщини (АФП). У Вищій лізі за нагороди вели боротьбу 10 команд. Спочатку був попередній етап футбольних змагань, в якому команди були розділені на дві групи по територіальному принципу. І потім по завершенні цих змагань команди з набраними очками були розподілені за очками на дві ліги – Вищу і Першу.

Звичайно, у «вишці» повели боротьбу кращі футбольні колективи Полтавщини, серед яких виділялися новостворені колективи – «КЛФ» (Полтава) і «Стандарт» (Нові Санжари). Окрім того вела боротьбу за нагороди змагань і ФК «Велика Багачка», яка відновилася після кількарічної перерви і лише за декілька днів від початку змагань зуміла створити боєздатний колектив. Своєю грою по силі виділялися протягом року не слабкі колективи «Інваспорт» (Полтава), ФК «Чутове» і «Дружба» (Очеретувате). А наприкінці турнірної таблиці боролися «за вижиття» у Вищій лізі ФК «Лубни» і ФК «Пирятин».

Отже, у підсумкому вищолігових змагань чемпіоном області стла новостворена команда «КЛФ» (Клуб любителів футболу) з Полтави під орудую відомого футболіста і тренера Олександра Мелащенка. Полтавці в останньому матчі чемпіонату перемогли з рахунком 3:0 на виїзді команду «Стандарт» (Нові Санжари). У поєдинку останнього ігрового туру полтавський «Інваспорт» зіграв внічию на виїзді у Семенівці з командою «Дружба» (Очеретувате) і здобув «бронзу» змагань. Та про кожну команду детальніше.«КЛФ» (Полтава). Новостворена команда саме цього року з самого початку прагнула здобути чемпіонське звання (президент Сергій Ягодовський).

Полтавці з відомим тренером Олександром Мелащенком примудрилися програти лише два поєдинки з рахунком 0:1. Їхніми кривдниками несподівано стали «Дружба» (Очеретувате) і ФК «Чутове». Оптимальний склад чемпіоні області: Постранський, Караван, Папірний, Гринь, Олефір, Марков, Брага, Субочев, Нечипорук, Місяйло. Бажан, Мисюра, Гриценко, Ільчиш, Мелащенко, Ягодовський, Васецький, Гребенюк, Алєксєєнко, Шевченко. Президент клубу Скргій Ягодовський все зробив для того, щоб його команда стала чемпіоном області. У складі команди виступав вихованець лубенського футболу Олександр Брага, а також Владислав Алєксєєнкоі Сергій Мисюра, які раніше грали за ФК «Лубни».«Стандарт» (Нові Санжари). Цей потужний футбольний колектив створив уродженеь Нових Санжар приватний підприємець з Дніпропетровська Ігор Тютюнник. Він ставив завдання перед командою стати чемпіонами Полтавської області-2021. Але не вийшло. Оптимальний склад новосанжарців (тренер Олексій Ротань): Євтушенко, Швей, Матвєєв, Обревко, Ічуатзе, Бондаренко, Піскун, Хрієнко, Кунєв, Вергун, Бараннік, П. Ротань, Пасічник, Вовкодав, Писаренко, Дорошенко, Сінчіков, Бакланов, Соколянський, Запарія Файсал, Куанон Маріус.

У складі срібних призерів області виступав вихованець лубенського тренера Олександра Сердюка Сергій Вовкодав.«Інваспорт» (Полтава). Інваспортівці (Дефлімпійська збірна Полтавщини), яку тренували Олександр Верещака і Володимир Кодін, почесно вибороли «бронзу» чемпіонату області. Оптимальний склад команди: Котляров, Українець, Войченко, Причина, Баєв, Полянський, Куценко, Статівка, Мчедлішвілі, Доценко, Оленич, Стрийський, Брагін, Верещака, Реутов, Гончар, Водолага, Нічіє Абдауліе, Родзевич, Морозов. До речі, Ігор Реутов виступав раніше у складі ФК «Лубни».

ФК «Велика Багачка». Після тривалої перерви великобагаччанці з відомим любителем футболу і президентом клубу Володимиром Журавлем посіли у цьогорічному дебютному чемпіонаті лише четверте місце. Це і не дивно. Адже за крок до початку змагань команда лише зуміла зібратися зі складом. Гадаю, що цей відомий футбольний колектив у наступному році, як кажуть, «скаже своє»! Оптимальний склад команди був такий: Вільховий, Цибулько, Луценко, Близнюк, Фоменко, Харчинський, Зосенко, Соболєв, Халілов, Манасян, Зачепило, Волошко, Полтавець, Даценко, Словак, Прядко, Власенко, Тимченко.«Дружба» (Очеретувате). Ця потужна команда грала усі матчі у колишньому райцентрі Семенівка. У складі колективу досвідчені гравці з Кременчука і Полтави, до яких доєднався колишній місцевий семенівський гравець, що раніше виступав у складі ФК «Лубни», Єгор Гончаренко.

Зазначимо, що лубенці сенсаційно на виїзді обіграли своїх суперників з рахунком 1:0. Склад дружбівців був такий: Гринько, Гончаренко, Шинкарецький, Труба, Остапенко, Ботвінко, Мілько, Тарасенко, Рєзнік, Одарюк, Куць, Чуков, Пугачов, Гордійченко, Михайленко, Поліянчук, Васільєв, Безсонов.

ФК «Чутове». Так, це була одна з найсильніших і збалансованіших команд Полтавщини. Як повідомив її наставник Олександр Рядних, на колектив на цей футбльний сезон з місцевого чутівського бюджету було виділено біля мільйону гривень. Цим команда вправно і скористалася. Наставник колективу домігся включити до складу команди дуже вправних і досвідчених футбольних виконавців, складених, в основному, з полтавців. З цим складом чутівчанам вдалося обіграти лідерів змагань – 1:0 «КЛФ» (Полтава) і 2:0 «Дружбу» з Очеретуватого. Але, у підсумку у них лише шосте місце. Оптимальний склад чутівців був такий: Кулинич, Акобія, Хритстенко, Луценко, Харченко, Асатуров, Рядних, Д. Тупік, О. Тупік, Д. Хмара, О. Хмара, Кваша, Богданов, Ходенко, Матяш, Петренко, Корсун, С. Тупік,

ФК «Лубни». Майже усі нормальні уболівальники протягом футбольного сезону-2021 слідкували за виступами головної команди міста – ФК «Лубни». Гадаю, вона виступила, як спромоглася у свої сили. Серед найкращих і найбагатших обласних клубів лубенці спромоглися добится двох важливих для команди перемог над сильними суперниками – 1:0 на виїзді проти «Дружба» (Очеретувате) і 2:1 у Полтаві проти сильного місцевого «Інваспорту». У цьому році склад підопічних тренера Анатолія Гришановича був такий: Возний, Луговенко, Ступак, Антоненко, Перепелиця. Демчишин, Величко, Петренко, Артеменко, Гриценко, Сухонос, Єресько, Чорнуха, Загоруйко, Шумейко, Яременко, Остапенко, Йорган, А. Павленко, Є. Павленко, Сацький, Сірий, Шоха, Голуб, Ліхтанський, Бувалець, Федорченко, Лещенко, Кривчун, Кочанян, Кобзуненко, Пилипенко. Гадаємо, що цьогоріч лубенська команда зі скромним місцевим бюджетом гідно виступила проти грандів обласного футболу.

ФК «Пирятин». Явний аутсайдер вищолігових змагань ФК «Пирятин» (головний тренер Олег Проскурня, тренер Микола Бурий) хоча і посів останнє місце у чемпіонаті, але, гадаю, достойно вів боротьбу з кожним іменитим суперником. Пирятинці протягом ігрового виступали у такому складі: Четверіков, Бих, С. Дудка, В. Дудка, Приходько, Жалдак, Кондієнко, Сирота, Кошовий, Миленко, Сергієнко, Кривенко, Яцько, Ящик, Курочка, Новосілецький, Кравченко. Нагадаю уболівальникам, що за пирятинців грав вихованець лубенського футболу воротар Євген Четверіков.

Автор: Юрій КЛИМЧЕНКО

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon