ФК «Лубни» – «Дружба» (Очеретувате) 1:2 (1:0). Матч першого кола: 1:0. Чемпіонат області. Вища ліга. 10 тур. Лубни. Стадіон «Центральний». + 12С. 105 глядачів.
Судді: В. Якименко, Ю. Надутік, Д. Хітько (усі – Миргород). Спостерігач арбітражу: С. Плетінь (Пирятин).
«Лубни»: Возний, Величко-к, Гриценко, Павленко, Лещенко (Петренко, 64), Загоруйко, Сірий (Демчишин, 71), Кривчун (Шоха, 81), Чорнуха, Єресько (Федорченко, 67), Шумейко (Кобзуненко, 81). Тренер: А. Гришанович.
«Дружба»: Гринько-к, Гончаренко, Шинкарецький, Труба, Остапенко, Ботвінко, Мілько (Міхайленко, 66), Тарасенко, Рєзнік (Безсонов, 66), Одарюк, Куць (Васільєв, 84). Тренер: О. Пугачов.
Голи: Кривчун (20, з пенальті) – Куць (65), Труба (87).


Продовжується цьогорічний чемпіонат Полтавщини серед команд Вищої обласної ліги. У цей день «Лубни» приймали середнячка змагань не слабку «Дружбу» з с. Очеретувате Семенівського району, складеної з гравців з Полтави і Кременчука. Цікавима була несподівана розстановка гравців на гру досвідченого наставника лубенців Анатолія Гришановича. У вістрі атаки був юний Олександр Шумейко, якому допомагав Євген Єресько, у лінії захисту були Костянтин Сірий і Артем Павленко, роль правого хавбека виконував досвідчений Володимир Величко, у центрі поля – Владислав Кривчун.

У цьому поєдинку, гадаю, все вирішилося на 20 хв. матчу. Лубенці під час однієї з чергових контратак висунулися до воріт гостей і після удару господарів захисник гостей вибив м’яча рукою, який летів у «девятку» воріт. Арбітр закономірно призначає пенальті і дає чомусь лише жовту картку захиснику «Дружби». А за правилами гри він повинен отримати червону картку, тобто вилучення з поля. І цього чомусь не сталося. Далі у грі була знову перевага досвідчених гравців гостей, які створювали чимало голевих моментів біля воріт юного голкіпера лубенців 17-річного Святослава Возного.

У другому таймі гості продовжували тиснути на ворота лубенської команди і добилися позитивного результату. Спочатку рахунок зрівняв ударом головою кращий бомбардир обласного чемпіонату Іван Куць, який лише у тому році грав у складі відомої савинської «Олімпії».

А останню крапку у матчі поставив захисник гостей Костянтин Труба – і знову ударом головою – 2:1 на користь дружбівців. Ну, що ж, гадаю, не потрібно звинувачити у поразці гравців ФК «Лубни», адже вони зіграли достойно проти знаного і сильнішого суперника. І підсумковий результат поєдинку, гадаю, був не на користь миргородської бригади арбітрів. Результати інших матчів 10 туру такі: ФК «Велика Багачка» – «КЛФ» (Полтава) 0:2, «Стандарт» (Нові Санжари) – «Інваспорт» (Полтава) 4:0, ФК «Чутове» – ФК «Пирятин» 3:0 (технічна поразка). Наступний матч (11 тур) ФК «Лубни» зіграє у Полтаві 14 листопада проти місцевого «Інваспорту».


Юрій КЛИМЧЕНКО,

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon