Фрі-файт (від англ. free-fight, «вільний бій») — бойове мистецтво, український варіант контактних єдиноборств. Фрі-файт поєднує досвід багатьох бойових традицій світу в єдину систему, використовуючи найефективніші прийоми ведення поєдинку.

3-5 грудня в Кременчуці на базі КМК ДЮСШ ім.В.Кисельова пройшов Чемпіонат України з фрі-файту в розділах лімитед-файт, ріал-файт та сабмішен-файт. У змаганнях взяли участь 289 учасників із 13 областей України.

Паралельно проходив і традиційний Всеукраїнський меморіальний турнір серед дітей “Захисника Вітчизни “у розділі сабмішен-файт, де змагалися 116 учасників з 6 областей України.

За висновками чемпіонату України перше місце посіла Київська область з 9-ма медалями вищого ґатунку,

друге місце-Полтавська область – 7″золотих” нагород,

третє місце – Дніпропетровська область – 6 чемпіонських місць.

Лубни на Чемпіонаті України було представлено ДЮСШ м.Лубни та клубом “Скорпіон”. У розділі сабмішен-файт наші спортсмени здобули таких результатів:

1 місце – Чернета Святослав,

1місце – Баран Яків,

2 місце – Лисак Ярослав,

3 місце – Атякшев Ярослав,

3 місце – Шелімовець Вадим.

На чемпіонаті України з фрі-файту в загальну скарбницю Полтавської області м.Лубни додало 3 медалі:

1місце – Чернета Святослав,

2 місце – Левішко Єгор,

3 місце – Проскурін Дмитро.

Більше про команду з фрі-файту ми поговорили із тренером клубу “Скорпіон” Олексієм Фроловим.

За рахунок широкого діапазону дозволених технічних прийомів фрі-файт дає можливість розвивати високу динаміку поєдинків. Підготовка спортсменів до змагань за системою фрі-файту — комплексна і включає в себе різноманітні техніки для відновлення та забезпечення нормальної діяльності всіх процесів в організмі“, – говорить тренер.

Також зауважує, часом зародження фрі-файту прийнято вважати 1995 рік, коли було закладено основу Школи «Пересвіт». Основоположником Школи «Пересвіт» і стилю фрі-файт є Андрій Старовойт.

“У нас зараз тренуються близько 100 осіб. Офіційно клуб “Скорпіон” працює із 2005 року, – розповідає Олексій. – Також беремо участь у таких видах єдиноборств як Панкратіон, бойове самбо, UFMMA (українська федерація змішаних бойових мистецтв) free-fight (вільний бій), грепплінг (боротьба з больовими та задушливими прийомами).

Члени клубу “Скорпіон” мають багато нагород , до клубу входять і новачки, і професійні бійці.

Рік тому наш вихованець бився в Туреччині, – згадує Олексій Фролов. – У Стамбулі виграв. У нас дівчатка чемпіонки України з бойового самбо, ММА та й у хлопців багато різних медалей із різних видів єдиноборств. Заїжджайте до нас, діти все розкажуть!”

Автор: Вадим Кирпиченко

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon