20-річний нападник «Ворскли» Оскар Йохана Мкомола, який нині на правах оренди виступає за «Інгулець» із Петрового, зацікавив тренерський штаб національної збірної Танзанії.

Про це розповіли у пресслужбі клубу

Тренери планують перевірити ігровий потенціал Оскара на новому рівні. Танзанійців найближчим часом чекають дві товариських зустрічі, а також матчі кваліфікації Кубка африканських націй – з Екваторіальною Гвінеєю та Лівією.
Народився в танзанійському місті Сонгеа. В юному віці виїхав за кордон, підписавши контракт з грандом туніського футболу — «Етуаль дю Сахель». У команді відіграв один сезон. Напередодні старту сезону 2017/18 років повернувся на батьківщину, де став гравцем клубу «Янг Афріканс». У 2018 році провів два поєдинки за «Янг Афріканс» у Кубку конфедерації КАФ (проти «УСМ Алжир» та «Гор Махія»). У сезоні 2018/19 років разом з командою став срібним призером Прем’єр-ліги Танзанії.

Влітку 2019 року прибув на перегляд до «Ворскли», а на початку вересня підписав з клубом контракт. Дебютував за «молодіжку» полтавців 13 вересня 2019 року в переможному (4:1) виїзному поєдинку 7-го туру молодіжної Прем’єр-ліги проти львівських «Карпат». Йохана вийшов на поле на 64-й хвилині, замінивши Дмитра Кравченка.

У червні 2020 року на офіційному сайті «Інгульця» з’явилися інформація про підписання контракту з Йоханом Мкомолою. Дебютуваа за «Інгулець» у матчі Першої ліги проти «Миная» (1:1), легіонер з Танзанії вийшов на поле у ​​другому таймі. Перший гол, а точніше відразу дубль, оформив у матчі проти ФК «Кремінь». Дебютував в українській Прем’єр-лізі 23 серпня 2020 року в матчі проти «Дніпра-1», вийшовши на заміну у другому таймі на 73-ій хвилині замість Олександра Козака.

Збірна Танзанії з футболу — національна футбольна збірна, що представляє Танзанію у міжнародних матчах та турнірах. Знаходиться під контролем Федерації футболу Танзанії.
Острів Занзібар, як частина Танзанії, є асоційованим членом КАФ та грає матчі з іншими національними збірними, але не має прав брати участь у Чемпіонаті світу та Кубку Африки. До з’єднання із Занзібаром мала назву національна збірна Танганьїка з футболу.
Станом на 17 вересня 2020 посідає 134-e місце у рейтингу футбольних збірних світу.

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon