На сесію міської ради прийшли 3 десятки жителів міста, які вимагали відповідей: що влада зробила за два місяці тарифних мітингів?

 Представник групи  попросила розказати про кроки які було зроблено за цей час і чому так повільно просувається справа? Також вона звернулась до депутатів та  запитала, чому вони не підтримують їх і не приходять на мітинги? 

“Брати  газотранспортну мережу у власність міста ми не будемо! “ – так відповів міський голова, і пояснив, що в такому разі  вартість транспортування не зменшується. І крім цього існує небезпека того, що все місто можуть залишити без  постачання газу. Адже як він говорить, в разі прийняття мережі у власність громади необхідно буде створити своє комунальне підприємство,  взяти на роботу людей, отримати дозволи та ліцензію на роботу.  Без всього цього газ постачати пирятинцям ніхто не зможе.  Міський голова сказав, що потрібно боротися не за створення власної мережі, а за  зменшення ціни на послугу. Найбільш доцільним варіантом назвали співпрацю з Кременчукгаз, який  має меншу ціну за транспортування газу, і якщо це підприємство “зайде” в нашу громаду то жителі зможуть платити меншу суму за транспортування. 

 Активний учасник  тарифного майдану  та  учасник АТО Юрій Кірсанов  говорить, що Пирятин повільно працює у цьому плані, а наші сусіди з Лубен вже на крок попереду.

Вчора ми їздили на сесію обласної ради. Там були представники з Хоролу, Лубен, Оржиці, Чорнух, та я з Пирятина. Ми за свої кошти поїхали до Полтави. І там озвучували, що лубенці готові  обєднатися в одне якесь підприємство, щоб хтось його обслуговував, але щоб ми не платили цим бандитам. Пирятин не дуже активний. Ви наша влада. Ми вас обрали і ви повинні писати запити і робите все щоб  наші Конституційні права були забезпечені” – сказав Юрій.  

Також він нагалосив, що потрібно через ЗМІ доносити до людеЙ, щоб вони перестали платити. Після цього між ним та депутатом Олексієм Хоменком  виникла словесна перепалка.

“Ти должен і будеш робить те, що я скажу. Я – народ. А ти –  представник народу, слуга. А якшо тобі не нравиться шось і ти не можеш зробити нічого в цьому плані, то йди. Нехай інші приходять” – емоційно наголосив Юрій.

Цікавими в цей час були “коментарі” ситуації одного з керівників  організації, яку фінансує бюджет. Прізвище називати не будемо щоб уникнути звинувачень, адже людина говорила це своєму сусіду по місцю. Далі цитата: 

Нє, ну це дибіл якийсь явно. Оце надивляться там разного і виступають тут. От нього голубізной якойсь попахує, он подивись на його причоску

Цікава позиція того, хто отримує зарплату з податків цієї ж людини. 

  Міський голова доручив своєму заступнику зібрати нараду з керівником газової служби, щоб той пояснив людям, що їм зараз робити після того як  абонентів Лубнигаз передали компанії Нафтогаз. По факту зустрічі мер доручив висвітлити та оприлюднити  інформацію про те що треба робити  споживачам Лубнигаз. Далі  “виступ”  учасників тарифного майдану перенісся   у вестибюль адмінбудинку, де ще з півгодини лунали жваві суперечки між людьми та представниками влади.

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon