Минулого року Пирятинська громада реалізувала мегапроєкт як для маленького містечка – розробка та встановлення 8-ми інформаційних табличок на території Пирятина. Автором ідеї була Олена Гуленко, особисто разом із краєзнавцями Валерієм Квачем, Олександром Рудковським, Олександром Вовком та Наталею Купріян брала участь у зборі матеріалу. Перші кілька табличок відкрили в офіційній атмосфері, адже це дійсно свято – отримати елементи туристичної інфраструктури європейського зразка. Чи варто було сподіватися на продовження при новій владі? Я особисто був настроєний скептично. Та на щастя, помилявся – ще три таблички встановлено в Пирятинській громаді. І вже не в місті, а в найбільшому селі – Березовій Рудці.

Одну з них встановлено на території школи, розповідає вона про першу садибу родини Закревських. До речі, на цей об’єкт історичної спадщини зараз розробляється облікова документація для подальшого охоронного статусу від держави. Другу табличку встановлено поблизу піраміди – родинної усипальниці Закревських. Третю – перед входом на територію Березоворудського коледжу. Інформацію вона містить про садибу родини Закревських, яку неодноразово відвідував Тарас Шевченко.

Туристи вже неодноразово відзначали користь проекту в Пирятині – можна без екскурсовода та лишніх запитань ознайомитися із історією міста. Тепер така можливість з’явилася в Березовій Рудці. Може, наступний рік подарує громаді ще кілька табличок у іншому селі. Головне, аби пирятинські поціновувачі прекрасного не розтрощили їх, замість читати.

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon