У МОДИ НЕМАЄ ЧАСУ

Показ мод автентичного українського  одягу 

У моди немає часу, не залежно від влади.

Захід започаткований Оленою Гуленко 3 роки тому навряд чи сподобався владі. Точніше те, що він не в рамках розуміння владою. Він вище за владу. Адже люди на посадах змінюються, а українські традиції залишаються і хороші ідеї також.

Цього року на показі було людно. 20 сіл представили свої різноманітні костюми. Все жило, кишіло й гуло. Та не надовго: виступили і зникли. Я думав, що така дурна звичка тільки в мамочок дітей які танцюють. Але ні, так і дорослі. Тож на виступи знаних в усій Україні музикантів Святослава Силенка та Олега Бута лишилося дуже мало людей. Як кажуть, найкращі дійсно ті, хто цінує справжню живу музику. Точно живу, бо ще не закінчився захід, як повимикали апаратуру. Ну а що, пора спати. Це ж не дискотеки щосуботи до 12:00 із забороненими російськими піснями! Це кобзарі, вони вчать думати, небезпечні люди.
236498008_2372523656212476_8086808611359134292_n
Керівництво міста на заході було, але початку дочекалися не всі. Міський голова зробив фото з дівчатами, та й одразу ж зник разом з фотографом та іншими чиновниками. Мабуть, важко сприйняти захід де на перших же хвилинах на сцену не запрошують мера для вітань, а потім і інших чиновників. Єдиний, хто був від влади до середини заходу – Сергій Пазюк. Приїхав підтримати виступ Вікторії. До речі, виступ Наталії Пазюк з Вікторії мабуть був найоригінальніший. Пані Наталія окрім вбрання привезла з собою Вікторійські яблука та груші, якими пригостила глядачів. А от після презентації сіл – половину глядачів й Пазюка теж як корова язиком злизала. Начальник культури добув майже до кінця та все ж також не витримав, напевно не його формат, адже це було навіть видно з його поведінки. Родзинкою заходу була презентація сучасної колекції Анни Кривошей, це народна майстриня, яка шиє сучасний одяг та вишиває його в стародавних техніках. Перед заходом Анна провела майстер-клас для всіх бажаючих.
240954052_2372522379545937_4942468852617860697_n
Вразив виступ Святослава Силенка. Дійсно це один із найкращих кобзарів. Та інших на цей захід й не запрошують. Минулого року виступав Михайло Коваль, легенда кобзарства. Цьогоріч же на заході співало “Древо” та завершилося все веселими народними танцями під акомпанемент скрипки кобзаря Олега Бута. Щоправда танцювати лишилося людей 12, але вони тепер вивчили 2 українські танці 19 століття. Один, який танцювали традиційно на Пирятинщині “Тетяна”.
Дуже крутими цього року були виставки: вироби з глини та живопис. Нові майстри, яких ще не бачили в Пирятині. І звісно ж окремий плюс за старовинні дзеркала як фотозони.
Традиційно захід пройшов спільно з етно-майстернею Грицики. Олександра Герасимова надала прикраси, які вони виготовляють і одяг – репліки. Все це в них можна замовити
Захід відбувся за фінансової допомоги депутата обласної ради Василь Стасовський , бару “Параплан” – ФОП Сокур Вадим та інших спонсорів, які побажали залишитися невідомими.
Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon