30 грудня у галереї мистецтв Лубенського краєзнавчого музею імені Гната Стеллецького відкрилась колективна виставка художників «Вернісаж акварельного живопису».


На виставці представлено 117 робіт 34-ох учасників з Лубенщини (Альона Мірошніченко, Андрій Шмонденко, Олександр Мірошніченко, Володимир Семенюта, Лариса Шебалкова, Ольга Салій, Ольга Таран, Любов Андрієвська, Марина Сацура, Наталя Власенко, Юлія Власенко, Оксана Добрич, Сергій Моравський, Тетяна Чумарна, Оксана Таранич, Олена Гармаш, Олександра Бугрій), Оржиччини (Ігор Єнченко, Діана Дрига спільно з вихованцями Оржицької дитячої мистецької школи імені Діани Петриненко), Глобинського району (Володимир Ринденко), а також дві учасниці із Київщини (Олена Соколан та Варвара Марія).


Слід зазначити, що із 117-ти робіт, частина виконана у змішаній техніці, а саме із застосуванням гелевих ручок, простого та кольорових олівців та популярної сьогодні монотипії.
Знаковим і важливим для цієї виставки є те, що найбільшу стіну при вході в галерею ми оздобили фондовими роботами покійного нині лубенського художника Миколи Соколана, роботи якого можуть служити натхненням і гарним прикладом для тих, хто сьогодні вперше бере участь у колективній виставці і ще не впевнений, чи носитиме горде ймення «Художник».


Святковий настрій забезпечили присутнім Ольга Грицун (викладач Лубенської мистецької школи) та вихованець мистецької школи Максим Никифоров (викладач – Оксана Мисник).
Виставка триватиме до середини січня 2022 р.

Читайте також:

ФЕЛЬДШЕР ОЛЕНА БІЛА ПРО СЕЛО ЯЦИНИ НА ПИРЯТИНЩИНІ: «ТУТ  ТИША НЕ ТІЛЬКИ ФІЗИЧНА, АЛЕ – ЩО ВАЖЛИВІШЕ – ЕМОЦІЙНА. ГАРМОНІЯ І СПОКІЙ».

Як в Лубнах працюватиме транспорт 1 та 2 січня 2022 року

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon