Молодіжні гурти зібралися на концерт пам’яті лідера гурту «Скрябін»

Класні ідеї народжуються спонтанно, вони не потребують майже нічого, окрім сильного бажання. Належать вони частіше всього молодим. Так і трапилося 2 лютого у Лубнах – активна молодь міста організувала вечір пам’яті співака Андрія Кузьменка.

Один із ініціаторів заходу, адміністратор спільноти «Мої Лубни» Вадим Хоменко розповідає:

«Нам пощастило з командою. Ми в перший день зібралися, обговорили напрямки діяльності, розділили обов’язки і кожен просто зробив свою частину по максимуму. Захід розраховувався на молодь, 15+, та аудиторія зібралася ширша – і 30, і 65 років»

Вадим признався, що настрої щодо публіки були песимістичні, думав, прийде осіб 20. Проте лубенський міський кінотеатр зібрав понад 100 чоловік на концерт.

«На жаль, Лубни дуже інертні, і підняти їх на якийсь захід дуже складно» – констатує Хоменко.

Ідея проведення концерту належить лубенці Оксані Ботченко, спільно з адміністрацією лубенського кінотеарту “Київська Русь”, в особі директора кінотеатру Наталії Кулик. Пані Оксана займалася запрошенням гуртів, збирала фото.


На заході виступили такі колективи та виконавці: SAHARA м. Пирятин, СКОВАНІ м. Лубни, LASTARS c. Лазірки, Тетяна Тютюнник і Ярослав Соболев м. Лубни, Змієуст м. Лубни. Дякуємо Юрію Охріменку, Яні Гриценко та Олександру Олійнику за надані світлини для фотозони. Вдячні Михайлу Піскун за чудовий барельєф Скрябіна», резюмує Оксана.

Захід організовували кілька тижнів, місцем проведення був кінотеатр “Київська Русь”. Місцева влада пішла на зустріч, дали дозвіл на проведення у цьому закладі. Технічне забезпечення було надано центром культури і дозвілля. Артисти приїздили за власний кошт, вхід на подію був безкоштовним.

«Влада в Лубнах, м’яко кажучи, дужче переживає за свої премії, аніж за культуру чи тим більше молодь», – впевнений Вадим Хоменко.

3D портрет Кузьми

Хоча на заході був присутній заступник міського голови та організовано чергування поліції.
Чи дійсно влада дистанціювалася, чи молоді люди свідомо не залучали чиновників до організації, зрозуміти важко. Проте захід вийшов теплим та домашнім. Глядачі та учасники отримали позитивні враження на довгий час.

«Душевність, щирість, тепла атмосфера сповнена спогадами про чудового співака. Мурахи по шкірі» – таким запамятала концерт Оксана Ботченко.


«Сподобалася атмосфера, дуже багато підтримки від залу. У нас в Лазірках зал в БК набагато більший і людей збирається «ціла туча», але підтримки менше в рази!» – ділиться враженнями Олександр Богомолов, учасник концерту.


Олександр привіз виступати власний гурт, частина якого – діти. Зокрема наймолодшому – барабанщику – 9 років. Жартома в колективі його називають Руслан Максимович.
На заході музиканти грали улюблені композиції Скрябіна, організатори підібрали тематичні відео за участю Кузьми, на фотовиставці були представлені світлини лубенців із Скрябіним.

«Під час виступів я іноді дивився на зал, то деякі люди втирали сльози, навіть 35-річні чоловіки. Я особисто також зізнаюсь що емоції переповнювали, хоча я не являюсь фанатом Скрябіна, то мене також пробило на сльозу в деяких моментах. Все це завдяки професійній подачі артистами та переживанню ними тих емоцій, що закладено в піснях», – говорить Вадим Хоменко.

Подібні громадські ініціативи характеризують суспільство як демократичне та ініціативне. Приємно, що Лубни можуть собі дозволити такий перфоменс. У Пирятині подібні заходи давненько не проводилися. І до речі, приємно, що пирятинський гурт SAHARA відновив концертну діяльність.

Дякуємо ентузіастам заходу: Олександру Назарцю (позаштатному кореспонденту «Апельсин»), Вадиму Хоменку, «Історії Майбутнього», студії “Звук” (Міша Сень), ведучому Артуру Пазичу, адміністрації кінотеатру «Київська Русь» директор Наталія Кулик та бухгалтер Оксана Ботченко. Так тримати, лубенці!

Читайте також:

ЛУБНИГАЗ КУПИТЬ АВТІВКИ ЗА 6 МІЛЬЙОНІВ

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon