2 лютого визначний день для Пирятинської та Гребінківської громад, адже це День народження великого таланта – Євгена Павловича Гребінки. Сам Гребінка називає себе пирятинцем – у творах та листах, проте традиційно масштабні святкування відбуваються у місті, названому на честь земляка.

У Гребінчину світлицю запросили представників культури з Лубен та Пирятина. Директорка музею, краєзнавець Людмила Безвиненко розповіла про цікаві сторінки життя поета та добродія. Також пані Людмила познайомила гостей із своїми колегами та повідомила радісну новину про нещодавне розширення штату закладу.

Пирятин презентували директорка музею Наталія Купріян, яка розповіда про вшанування Гребінки в Пирятині й традиційно подарувала господарці хлібину та завідувачка сектору туризму та охорони культурної спадщини Олена Гуленко, яка передала для закладів культури Гребінківщини книги, видані міською радою в різні роки й запросила всіх бажаючих відвідати туристичні місця Пирятинщини.

Наталія Купріян, Олена Гуленко

Що сказати про музей Гребінки в місті Гребінка? Зроблено зі смаком та любов’ю, щоправда, експозицію варто б оновити, проте немає сумнівів, що це робитиметься не дешево, а якісно. Керівниця музею – це безцінне джерело інформації, людина, що все життя цим займалася і зараз передає знання молоді. Як от Валентина Гончар у Березовій Рудці, яку на жаль, вже попереджено про скорочення.

Другою частиною заходів з відзначення 210-річчя стало нагородження переможців регіонального літературного конкурсу читців творів Євгена Гребінки. Міський голова Віталій Колісніченко привітав всіх присутніх із визначним днем для громади та вручив переможцям грамоти та грошові нагороди. До речі, серед номінантів є й діти з Пирятинської громади: Мадіна Шерзой (І місце) та  Андрій Савчук (ІІІ місце). Приємно, що сусідня громада розвивається в культурному напрямку та не шкодує грошей на розвиток.

Віталій Колісниченко

У фойє будинку культури працювала фотозона – молоді Гребінка і дівчина в білому; грала жива музика, проходили виставки картин і хенд-мейду.

Подарунком для публіки стала вистава полтавського тетру «Сватання на Гончарівці».

Ввважаю, що заходи проведено на належному рівні, не зважаючи на карантинні обмеження. Пирятинському керівнику КГЦ є чому повчитися.

Читайте також:

ВОЛОНТЕРИ ВІДВІДАЛИ ШКОЛУ-ІНТЕРНАТ В МАЙОРЩИНІ

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon