З нагоди Дня пам’яті  Героїв Крут    за сприяння Полтавського офісу Північно-східного міжрегіонального  відділу Українського інституту національної пам’яті  в центральному фойє навчально-адміністративного  корпусу 179-го об’єднаного навчально-тренувального  центру військ зв’язку Збройних Сил України розташували виставку Інституту нацпамяті «Українське військо 1917–1921». 

Тож її мають змогу відвідати усі охочі військовослужбовці-контрактники, що проходять у центрі базову та фахову підготовку. До експозиції виставки увійшли 19 стендів-плакатів, на яких відображена історія становлення та визвольних змагань збройних формувань Української держави початку минулого сторіччя, світлини видатних військових діячів, світлини архівних документів та досліджень. 

 У відкритті взяли участь і курсанти Полтавського військового коледжу Інституту телекомунікацій і зв’язку ім.Героїв Крут. 

«Знання історії України та її Збройних Сил далекої минувшини відкриває шлях до розуміння та аналізу подій сьогодення, – розповів т.в.о. заступника начальника коледжу з морально-психологічного забезпечення підполковник Роман Цибульов. 

З особливою зацікавленістю курсанти ознайомились із документами та світлинами про склад та структуру підрозділів зв’язку українського війська періоду визвольних змагань, хронологію та перебіг бойових дій за їхньою участю.  

«І далека, і сучасна історія вчить нас, що кожен воїн повинен прагнути стати не тільки професіоналом своєї справи, а й носієм найкращих традицій захисників незалежності нашої держави», – поділилась думками курсантка Наталія Аронова.

За матеріалами інформагенції Міністерства оборони України «АрміяInform»  Світлини: Олександр Лазарєв 

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon