Полтавський суд ще на три місяці продовжив строк розслідування справи школяра Едуарда Пятака, який вдарив чоловіка так, що той вдарився головою і від отриманих травм помер у лікарні. Родина загиблого Олександра Сіренка подала позов про відшкодування їй 1 млн грн, тому суд також арештував будинок батьків нападника.

Подія сталася у жовтні 2020 року. 16-річний Едуард Пятак, який захоплюється тайським боксом і приписує себе до Нацдружин, побачив біля зупинки «Сінна» чоловіка, який поводив себе дивно. Це був 47-річний Олександр Сіренко.

Підліток вирішив, що чоловік наркоман, і почав робити йому зауваження, а коли той намагався уникнути діалогу, вирішив його «затримати та передати поліції». Аби зупинити Сіренка, Пятак вдарив його в обличчя. Чоловік впав і вдарився головою. Нападник спробував привести потерпілого до тями, але марно. Олександра Сіренка забрала швидка, а за два тижні він помер у реанімації. Увесь інцидент хлопець зняв на камеру свого телефона.

Проти Пятака відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 119 ККУ (Вбивство через необережність). Підлітка посадили під нічний домашній арешт. Йому заборонено виходити з помешкання з 20:00 до 06:00.

Термін розслідування цієї справи мав сплинути 29 січня, однак у грудні була призначена ексгумація тіла Сіренка для проведення судово-медичної експертизи, яка має визначити ступінь тяжкості травм померлого. Оскільки вона ще не закінчена, суддя продовжила слідство до 29 квітня 2021 року.

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon