З нагоди 142-ї річниці з дня народження Симона Петлюри у Полтаві поклали квіти до меморіальних дошок, якими увічнена пам’ять видатного земляка. Долучилися заступник голови Полтавської ОДА Катерина Рижеченко, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Вікторія Пилипенко, очільник обласного об’єднання ВУТ «Просвіта», депутат облради Микола Кульчинський, історик та архівіст Тарас Пустовіт, співробітники УІНП та інші. 

Спершу делегація відвідала колишню вулицю Симона Петлюри, де знаходилася садиба Петлюр та встановлена меморіальна дошка.

Потім поклали квіти до меморіальної дошки на будівлі Полтавської державної аграрної академії. Раніше це була споруда Полтавської духовної семінарії, де з 1895 по 1901 рік навчався студент-семінарист Симон Петлюра — майбутній державний та громадсько-політичний діяч, очільник Української Народної Республіки. 

Також Полтавський краєзнавчий музей імені Василя Кричевського для полтавців та гостей міста провів  авторську екскурсію «Полтавські стежки Симона Петлюри». «Це піший маршрут, що включає три локації, що пов’язані з полтавським періодом життя видатного полтавця», – розповіла авторка екскурсії, наукова співробітниця музею Наталії Кузьменко. 

Нагадаємо, 22 травня 2021року виповнюється 142 років від дня народження державного та громадсько-політичного діяча, журналіста, літературного і театрального критика, Головного Отамана військ Української Народної Республіки Симона Петлюри. З метою вшанування традицій боротьби за незалежність і соборність України та військової звитяги захисників рідної землі, творців національної державності, тисячолітньої історії державотворення нашого народу, визнання історичного значення подій, пов’язаних із визвольною боротьбою початку XX століття та у зв’язку зі 100-річчям подій Української революції 1917–1921 років Указом Президента України від 22 січня 2016 року № 17 вшанування подій і видатних учасників Української революції визначено одним із пріоритетів діяльності органів державної влади на 2017–2021 роки.

За матеріалами перс-служби ОДА

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon