Скоро минає місяць як пирятинці обрали нового мера, але  місцева влада  продовжує працювати у тому ж режимі і, ніхто нікуди не поспішає. Інтрига триває.  Початком діяльності нового мера та міської ради має стати перша сесія, яку відповідно до статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» необхідно провести не пізніш як через місяць після обрання ради. 

Відповідно до статті 49 цього самого закону повноваження депутата ради починаються з моменту офіційного оголошення відповідною територіальною виборчою комісією на сесії ради рішення про підсумки виборів та визнання повноважень депутатів і закінчуються в день першої сесії ради нового скликання.

Перша сесія новообраної ради скликається відповідною територіальною виборчою комісією. Її відкриває та  веде голова виборчої комісії, та інформує раду про підсумки виборів депутатів та голови і визнання їх повноважень, після чого засідання веде вже новообраний голова. Перша сесія ради вирішує найважливіші питання структурування органу місцевого самоврядування та організації початку його роботи.

На першій сесії міської ради потрібно вирішити питання:

– обрання секретаря ради;

– утворення виконавчого комітету ради, визначення його чисельності, затвердження персонального складу;

– утворення постійних комісій ради, затвердження їхнього складу, обрання голів комісій;

– затвердження структури виконавчих органів ради, загальної чисельності апарату ради та її виконавчих органів;

– затвердження плану роботи ради.

На сьогоднішній день у Пирятині найбільш інтригуючим залишається питання про те, хто ж займе посаду секретаря міської ради? 

На першій сесії новообраний міський голова  повинен внести пропозицію щодо кандидатури на посаду секретаря ради, та  персональний склад виконавчого комітету, структуру і штати виконавчих органів ради, апарату ради та її виконавчого комітету. Кожне з цих питань після обговорення голосується депутатами. Обрання секретаря ради здійснюється таємним голосуванням відповідно до частини 3 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». 

Як стало відомо із надійних джерел,  секретарем міської ради новообраний мер планує призначити колишнього голову райради Сергія Пазюка. Враховуючи те, що новий мер має більшість у раді – кандидатура секретаря буде назначена без проблем.  Також залишається питанням чи  має намір Андрій Сімонов збільшити кількість своїх заступників  та розширити штат міської ради?

Спочатку сесію планували провести 12 листопада, потім перенесли на 17. Але схоже що і сьогодні “коронації” нового мера не буде. На цей момент досі немає закону про старостати. Не відомо також і про долю майна яке у власності сільських рад. Ми отримали інформацію, що більша частина майна буде передана у власність Лубенської районної ради, а деяке майно вже навіть передали.

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon