Пирятин – поза часом” – найоригінальніше видання, яке побачила Пирятинська громада. Адже це не просто текст із ілюстраціями – це справжній шедевр сучасного образотворчого мистецтва. Ідея створення Альбому належить Олені Гуленко,начальнику відділу культури і туризму. Втілили її спільно із пирятинськими художниками.

Презентація припала на День народження Тараса Шевченка, тож пісні та вірші цього дня були на слова Кобзаря.Хоча справедливо зауважила ведуча, що Шевченко – це найперше художник, саме його художній хист привів його до Петербурга.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пирятині експонують виставку Інституту нацпам’яті про творців незалежності

На заході не було місця завченим фразам чи стандартним виступам. Як і завджи працівники відділу Олена Гуленко та Наталія Половка організували оригінальне дійство із новими для публіки концертними номерами. Артисти були з різних куточків громади – Харківець, Прихідьок, Олександрівки.

На презентацію зібралися як метри живопису – Олексій та Оксана Іванюки, Володимир Потьомка, так і молоді яскраві художники – Юлія Михно, Дарія та В’ячеслав Оропаї, Віра Докучаєва, Анастасія Олексенко, Анна Острянська. Автор малюнку з обкладинки Володимир Немира подумки був із мистецьким зібранням, так він запевнив в коментарі в фейсбуці коли дивився пряму трансляцію заходу. До речі,робота пана Немири залишається в Пирятинській громаді – і буде експонуватися в Пирятинському краєзнавчому музеї та інших закладах культури в майбутньому.

Як сказав філософ та історик Валерій Квач: цей експеримент вдався! Тож вітаємо громаду із новим культурним надбанням!

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon