Навколо села Великий Тростянець у Полтавському районі встановили 10-кілометрову карантинну зону через випадок сказу тварини

У селі Великий Тростянець Щербанівської, зареєстрували сказу у собаки. Наявність захворювання підтвердили за результатами дослідження патологічного матеріалу. Про це повідомило ГУ Держпродспоживслужби у Полтавській області.

Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Полтавській РДА визначила першочергові необхідні заходи з ліквідації захворювання та недопущення його поширення.

До загрозливої зони увійшла територія між селами Малий Тростянець, Буланове, Пожарна Балка, Щербані, Тютюнники, Гора, Нижні Млини, Розсошенці, Горбанівка, Шмиглі, Мильці, Мачухи, Кукленці, Судіївка, Копили, Терешки, Зінці, Безручки, Цибулі, Клюшники, Ватажкове, Головач, Луківщина.

У зв’язку з цим, у селі Великий Тростянець Полтавського району та у населених пунктах Щербанівської ОТГ, що увійшли в загрозливу зону, проводиться вимушена вакцинація всіх домашніх тварин проти сказу.

Держпродспоживслужба просить мешканців обов’язково надати тварин для щеплення під час подвірних обходів. Ненадання тварини для щеплення несе за собою адміністративну відповідальність. Для власників тварин профілактичні рекомендації прості — щепити своїх домашнім улюбленцям. Вакцинацію тварині потрібно робити щорічно. У разі покусу чи ослинення слід негайно звертатися за медичною допомогою.

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon