Реєстрація на участь у пробному ЗНО-2021 розпочнеться 5 січня і триватиме до 19 січня включно.

Кожен охочий зможе зареєструватися для участі в пробному ЗНО на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.

Вже визначили вартість проведення пробного ЗНО. Вона різнитиметься за регіонами й коливатиметься в межах від 195 грн до 255 грн, повідомляють в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Приміром, для абітурієнтів з Полтавщині, які відносяться до Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти, вартість пробного ЗНО становитиме 195 грн.

Таке коливання вартості пов’язані з вартістю друку й доставки матеріалів у регіонах, прогнозованою кількістю тестувань тощо.

“Маємо зазначити, що цьогоріч  вартість проведення пробного ЗНО стала дещо вищою, порівняно з попереднім роком. Чому так? По-перше, це зумовлено зменшенням очікуваної кількості тестувань; по-друге, підвищенням оплати праці працівників І тарифного розряду. Так, через складну ситуацію з поширенням СOVID-19 у 2021 році кожний учасник/кожна учасниця зможе вибрати лише один предмет для проходження пробного ЗНО. Відповідно, кількість тестувань значно зменшиться, унаслідок чого одиниця послуги стане суттєво дорожчою”, – повідомляють в УЦОЯО.

Оплата праці осіб, залучених до проведення пробного ЗНО, не висока, проте кількість таких працівників значна і кожен із них працює не менше п’яти годин. Не варто забувати і про процедуру оцінювання й отримування результатів. Зокрема, під час проведення пробного ЗНО буде утворено експертні комісії з питань установлення порогу “склав/не склав” і визначення результатів учасників пробного ЗНО за рейтинговою шкалою 100–200 балів та експертні комісії з питань визначення результатів учасників пробного ЗНО за шкалою 1–12 балів.

А для того, щоб кожний учасник/кожна учасниця міг/могла отримати свій результат в означених рейтингових шкалах, підтримуємо роботу сервісу “Визначення результатів пробного зовнішнього незалежного оцінювання”.

Організатори обіцяють компенсувати підвищення вартості додатковими можливостями для учасників. Кожний  учасник/кожна учасниця пробного ЗНО зможе завантажити тестові зошити з усіх навчальних предметів із переліку предметів ЗНО-2021 і пройти тестування вдома, після чого внести свої відповіді у форми на спеціальний сервіс для визначення результатів.

Крім того, Український центр оцінювання якості освіти та ГС “Освіторія” за підтримки МФ “Відродження” підготують офіційні відеокоментарі до завдань пробного ЗНО-2021: експерти Українського центру докладно проаналізують кожне завдання й порадять, як отримати найвищий бал на ЗНО.

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon